X-faktor: csődöt mondott Puskás Peti ördögi terve

Az X-faktor szombati adásában eldőlt, melyik három-három versenyző jutott tovább az élő show-ba a fiúk és a 25 év feletti kategóriákból. Puskás Peti mentoráltjai csalódást okoztak.
Az X-faktor szombati adásában eldőlt, melyik három-három versenyző jutott tovább az élő show-ba a fiúk és a 25 év feletti kategóriákból. Puskás Peti mentoráltjai csalódást okoztak.

Az RTL Klub tehetségkutatójában, az X-faktorban ezen a hétvégén a mentorházba jutott versenyzők küzdenek meg a legjobb 12-be jutásért, a tét már az élő show. A szombati adásban a fiúk és a 25 év feletti kategória versenyzői mérettették meg magukat a mentorok, vagyis Radics Gigi és három társa, Gáspár Laci, Puskás Peti és ByeAlex előtt.

© RTL Klub

A fiúk közül először Barna Martin énekelte el Pápai Joci Eurovízión előadott Origo című dalát, és látszólag meggyőzte a mentorokat. Másodikként a szuperszoprán Mézes Norbert lépett a bírák elé, és Gigiék az általa előadott Rihanna-dallal is elégedettek voltak.

Az első csalódást Kovács Pál okozta, aki Britney Spears nótájával nem volt elég meggyőző. Gulyás Roland az előző szériában utolsóként állt fel a tábor székes feladatánál, idén viszont nagy sikert aratott a Linkin Park dalával, előadása még Alexnek is tetszett.

Bereznay Dániel a bírák szerint ezúttal volt a legjobb, Shawn Mendes Mercy című számát adta elő. Nagy Krisztián ezúttal is nagyon izgult, ám produkciójával ezúttal is elnyerte a mentorok elismerését.

Ebben az évadban a kategóriák mentorai két biztos kiesőről és két biztos továbbjutóról dönthettek, két versenyző sorsát pedig a másik három mentor döntötte el. Radics Gigi úgy döntött, hogy Nagy Krisztiánt és Gulyás Rolandot viszi tovább, a harmadik továbbjutó pedig a mentortársak döntése értelmében Mézes Norbert lett.

A 25 év feletti kategória hat mentorházas továbbjutójáról korábban Puskás Peti döntött, és bizony döntéseivel nem egyszer kiakasztotta Gáspár Lacit és Alexet. Hat versenyzője ezúttal saját mentoruk számára okozott nagy fejtörést.

Hegedűs Péter a táborban hatalmas hangulatot csinált a színpadon, a mentorházban előadott 2Pac előadása azonban erőtlenre sikerült.

David Vardanov korábban biztos befutónak tűnt, ám másodikként a mentorok elé lépve szintén csalódást okozott. Rékasi Dezsőért Gáspár Laci külön szurkolt, ám a fodrász előadása után ő sem tudott kiállni mellette.

Puskás Peti ekkor már érezte, hogy a vidám hangulatú válogatók után borúsabb élő show-k elé néz, csalódottan vette tudomásul, hogy különleges választottjai nem ütötték meg még a korábbi mércét sem. Ez alól nem volt kivétel Snjezana Pecija, vagyis Snezi sem, aki még a maga elmondása szerint is nagyjából mindent elrontott előadása alatt.

Ekkor már Puskás Peti letargikusan nézett maga elé, a műsor elején ördögi tervnek nevezte válogatási elméletét, Puskás teremtménye azonban a mentorházban öntudatára ébredt, és kiötlője ellen fordult.

Felüdülés volt az eddig seprűgitárjával éneklő Berta Dániel és Abaházi Nagy Lívia előadása, bár az operaénekesnek nem lesz könnyű dolga a könnyűzenei műsor élő adásaiban, eddig szinte csak operarészleteket hallhattunk tőle.

Ahogy az várható volt Berta Dániel és Abaházi Nagy Lívia továbbjutott, Puskás Peti pedig a többiek kezébe helyezte Snezi és Hegedűs Péter sorsát, Gáspár Laciék pedig vért izzadva végül utóbbit választották, hogy az élő adásban esélye legyen kijavítani mentorházas produkcióját.

Vasárnap a lányok és a csapatok előadása lesz látható, előbbiek közül ByeAlex választ továbbjutót, míg utóbbiak sorsáról Gáspár Laci dönt majd.