Vona Gáborért epekednek a magyar hölgyek

Ki a legsármosabb magyar politikus? A Bors szavazásra bocsátotta a kérdést, és húsz jelöltünkből a jobbikos Vona Gábor nyert. A divatvilág gurui szerint honatyáinknak van hová fejlődniük megjelenés terén.
Ki a legsármosabb magyar politikus? A Bors szavazásra bocsátotta a kérdést, és húsz jelöltünkből a jobbikos Vona Gábor nyert. A divatvilág gurui szerint honatyáinknak van hová fejlődniük megjelenés terén.

Kedves hölgyek, tegyék félre a pártszimpátiát, kizárólag a szemükre hagyatkozzanak! Melyikük a legférfiasabb? Ki a legszimpatikusabb? Százával érkeztek hozzánk a szavazatok, s végül a Jobbik elnöke, Vona Gábor vitte el a pálmát. Bajnai Gordon ezüstérmét sem fenyegette veszély, míg Orbán Viktor a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Vajon mi lehet a sikerük titka?

Vékony száj: kegyetlen

Bár ízlések és pofonok különbözőek, a pszichológia szerint léteznek olyan külső je­gyek, amelyek láttán kialakul a szimpátia. – A politikusoktól a szavazók magabiztosságot, jóindulatot, vezetni tudást várnak el, s ezeknek a tulajdonságoknak meg kell jelenniük a külsejükben is – magyarázta a Borsnak Csehák Hajnalka pszichológus.

– Az biztos, hogy nyerő a szabályos arc és a nagy szem. A csecsemők is több bizalommal fordulnak a nagy szemű emberek felé. A vékony száj ellenben ridegséget, kegyetlenséget sugározhat. A politikusok esetében általában a konzervatív hajviseletet díjazzák a hölgyek. Az öltözék is fontos, a sötétkék, a világoskék és a szürke szín megbízhatóságot szimbolizál. Ugyanakkor egy élénk színű nyakkendő, zsebkendő vagy egy kitűző fokozhatja az összhatást – tette hozzá a szakember.

Felesleges kilók

Rozgonyi Lilla stylist szerint bár politikusaink sokat fejlődtek az elmúlt tíz évben az öltözködés terén, mégis nagy a lemaradásuk nyugat-európai kollégáikkal szemben.

– A magyar politikusok esetében általános probléma, hogy nem vigyáznak az alakjukra. Éppen ezért még egy jó fazonú öltöny sem áll jól rajtuk. Másfelől úgy látom, gyakran pocsékul válogatják össze a színeket. Többen előnytelen szakállt és bajuszt viselnek, s a fodrászuk sem találja el a hozzájuk illő hajviseletet. Szerintem a politikusoknak érdemes szakember segítségét igénybe venniük, hiszen a megjelenés akár szavazatok sokaságát is hozhatja. Amíg például Nicolas Sarkozy mindig kifogástalanul fest, addig ilyen magyar politikust nemigen tudnék említeni. Talán Mesterházy Attila és Lázár János megjelenése áll a legközelebb a nyugati honatyákéhoz – összegzett Rozgonyi.

Választókhoz öltözve

Herczeg Zoltán divattervező egyenesen lesújtó véleménnyel van a magyar politikusok megjelenéséről. – A politikus szeret azonosulni azzal, akit megszólít. Márpedig a magyar átlagember szürke, kedvetlen, befelé forduló és gyakran irígy – vélekedett Herczeg.

– Így aztán – szerintem teljesen tudatosan – a magyar politikus unalmasan és slamposan öltözködik. Mellőzi a drága kiegészítőket, például az elegáns órákat, szemüvegeket. Ez nagyon álságos és hamis hozzáállás, de úgy látszik, hogy a választóknak ez kell. A magyar politi­kusok közül számomra Rogán Antal a legtrendibb. Jó öltönyöket visel, megfelelően választja ki a színeket, elhagyta a szemüveget, modern frizurát csináltatott. Olyan, mint egy fiatal, dinamikus vállalatirányító. Mesterházy Attila korábban sokkal karakteresebb volt, de sajnos levágatta hetyke bajuszát és szakállát, valamint felszedett tíz-húsz kilót. Valószínűleg a nyugdíjas választók ízléséhez alkalmazkodott. Bajnai harmonikus megjelenésű, nem túlzó, mégis elegáns. Vágó Gábor fizimiskája pedig hiteles, az általa sugárzott külső egybevág a megfogalmazott mondanivalójával.

Fotó: OPI

Tanácsokat ad a kritikus feleség

Vona Gábor örömmel értesült a szavazás végeredményéről. – Megtisztelő számomra ez az eredmény, mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott – mondta a Borsnak a Jobbik elnöke. – Nincs profi tanácsadóm, de természetesen odafigyelek a külsőmre. Órákat nem töltök a tükör előtt, de igyekszem követni a trendeket. A feleségem a divattanácsadóm, ő igen kritikus, én pedig sokat adok a meglátásaira.

Végeredmény:

1. Vona Gábor 18,1%

2. Bajnai Gordon 14%

3. Orbán Viktor 11,7%

4. Gyurcsány Ferenc 10,4%

5. Karácsony Gergely 9,7%

6. Kocsis Máté 6%

7. Mesterházy Attila 5%

8. Pörzse Sándor 4,7%

9. Áder János 3%

10. Lázár János, Deutsch Tamás, Szijjártó Péter 2,3%

11. Vágó Gábor 2%

12. Papcsák Ferenc, Rétvári Bence 1,7%

13. Schiffer András 1,3%

14. Pálffy István, Novák Előd, Szanyi Tibor, Rogán Antal 1%