Vizsgálja a rendőrség az eltűnt zongorista üzleti ügyeit

Kihallgatta a rendőrség Farkas Mihály Ambrus, a novemberben rejtélyes módon eltűnt zongorista barátait. A hatóság jelenleg a szűkölködő zenész milliárdos üzleti ügyeit vizsgálja.
Kihallgatta a rendőrség Farkas Mihály Ambrus, a novemberben rejtélyes módon eltűnt zongorista barátait. A hatóság jelenleg a szűkölködő zenész milliárdos üzleti ügyeit vizsgálja.

Úgy fest, nem csak a zenész barátai figyeltek fel az anyagi gondokkal küszködő Farkas Mihály Ambrus üzleti ügyeire. A rendőrség is kíváncsi arra, hogy van-e összefüggés az eltűnése és aközött, hogy milliárdos forgalmat lebonyolító cégek tulajdonosa vagy főrészvényese – legalábbis papíron. A közeli barátai szerint ugyanis olyan kiszámíthatatlanul és vékonyan csordogált pénze a zenélésből, hogy gyakran még a sörét is ők állták.

A neve elhallgatását kérő gyerekkori barátja elárulta a Borsnak: miután kiderült, hogy az állami közbeszerzéseken jól szereplő, milliárdos árbevételű SDA cégcsoport fő részvényese, és egyebek között egy szintén jól menő informatikai vállalkozás tulajdonosa, a rendőrség megkereste a környezetében élőket, hogy mit tudnak a vállalkozásokban betöltött szerepéről, mert az életszínvonalán ennek nyoma sem volt.

– A rendőrség eleinte öngyilkosságra gyanakodott, de erről lebeszéltük őket, mert kizártnak tartjuk – magyarázta Farkas barátja. – Aztán képbe jött a zavaros kapcsolata egy kínai nővel, akibe Miska szerelmes volt, a nő viszont még azt is letagadta a rendőrségnek, hogy ismeri. Most ez az új meglepetés, hogy milliárdos bevételű cégek vannak a nevén. Ezekről még nekünk sem volt fogalmunk. A baráti társaságból és az ismeretségi köréből szinte mindenkit újra felkerestek a rendőrök, és arról faggattak bennünket, hogy mit tudunk az üzleti ügyeiről, ismerjük-e az üzlettársát, akinek a neve lépten-nyomon felbukkan. Óriási a káosz Miska dolgai körül, csak reménykedünk abban, hogy előkerül, és nincs semmi baja. November végén tűnt el, remélem, nem azért, mert útban volt valakinek, mert ő az egyik legjobb ember, akit ismerek! – magyarázta a barát.

A BRFK sajtóosztálya korábban azt közölte az eltűnésről, hogy „az addigi adatok szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja”, ám amikor ismét erről érdeklődtünk, már azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a hatóság a szükséges intézkedéseket megtette, bővebb tájékoztatást az ügyben nem kívánnak adni.