Vizsgálatot indítottak a strandon a vadmalacot kivégző vadász ellen

A hőség elől a balatonszepezdi szabadstrandra menekülő kis vadmalacot a strandolók szeme láttára lőtt le egy vadász – írtuk hétfőn.

Lapunk úgy értesült, hogy a Csobánc vadásztársaság vezetője belső vizsgálatot indított a saját vadásza ellen. A legalább öt-hat kilós állatot még múlt pénteken egy balatonszepezdi strandon végezték ki a fürdőzők szeme láttára. Úgy tudjuk, az állat a strandot körülvevő kerítéstől, az egyik fa alatt feküdt. Értesítették az önkormányzatot, akik a helyi vadászegyesülethez fordultak.

A Csobánc vadásztársaság vizsgálatot indított a vadászuk ellen (képünk illusztráció) © AFP

A Borsnak egy helybéli elmondta, hogy a kismalacot előzőleg percekig kergették a fürdőzők, amitől elfáradt és kidőlt. Volt, aki sérülést is látott az állaton, egyesek szerint ezért történt meg a kilövése. A lapunknak nyilatkozó másik szemtanú elmondta, továbbra sem tud napirendre térni a történtek felett.

– Mi lett volna, ha ne adj Isten gellert kap a golyó? Bármelyik fürdőző megsebesülhetett volna. Ráadásul, hogy lehet rendőrségi biztosítás nélkül csak úgy bármilyen állatot kilőni egy strand környékén, ahol családok töltik a szabadidejüket? Pánik is kitörhetett volna. Ez egyértelműen rettentően veszélyes, még akkor is, ha egy vadász elméletileg érti a dolgát – értetlenkedett László.

Az esetet a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A Bors hétfőn írt a balatonszepezdi strandon fejbe lôtt vadmalacról (kattintson a képre akkori cikkünkért)

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.