Aktuális

Visszavágyik a természetbe a spanyol Maugli, aki 12 évig élt a farkasok között

Bors

Létrehozva: 2018.04.07.

Forrás: Twitter

Visszavágyik a természetbe Marcos Rodríguez Pantoja akit a Spanyol Sierra Morena hegyekben találtak meg 19 éves korában.

Mindössze három éves volt, mikor édesanyja meghalt, apja pedig lelépett egy másik nővel, aki nem akart gondoskodni a kisfiúról, így egy hegyi kecskepásztor gondjaira bízták őt.

Egy váratlan tűzesetben azonban a férfi eltűnt – vagy meghalt – és az akkor már hét éves Marcos Rodríguez Pantoja teljesen magára maradt.

Amikor 12 évvel később rátaláltak, félmeztelenül rohangált a fák közt farkasok társaságában, kígyókat, bogarakat és nyers vadhúst evett, így maradhatott életben.

Immáron 72 éves, de sohasem sikerült igazán beilleszkednie a modern társadalomba.

„Az emberek kinevetnek mert nem értek a focihoz, nem tudtam megszokni a hatalmas zajt, a kocsikat, hogy az emberek állandóan jönnek-mennek mint a hangyák.

Még az útkereszteződésen is féltem mindig átmenni – mesélte legutóbb éppen a Mirrornak egyáltalán nem szokványos élettörténetét a spanyol Maugli.

Azt mondja, hogy nagyon vágyik vissza a hegyek közé ahol felnőtt, de már nem lenne ugyanaz. Egy civil szervezet felkarolta és magával vitte a modern világba amikor rátaláltak, de ezzel csak tönkretették az életét.

A városban csak átverték, bántották, igába fogták ezért soha nem is volt képes teljesen együttműködni és megbízni más emberekben.

„Ha hívom a farkasokat a mai napig válaszolnak nekem, de már nem jönnek a közelembe. Olyan a szagom mint az embereknek ezért félnek tőlem” – mesélte Marcos Rodríguez Pantoja.

Most szerény kis otthonában rengeteg virágot és növényt nevelget, hogy legalább egy picit olyan legyen, mintha még mindig az erdei barlangjában élne.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek