Visszaszámolt, majd leugrott a budapesti pláza tetejéről a fiatal fiú

Hatalmas üvöltéssel, telefonjával a kezében vetette le magát a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetejéről egy húsz év körüli fiatal. A becsapódástól szinte minden csontja eltörött, a szemtanúk tartották benne a lelket.
Hatalmas üvöltéssel, telefonjával a kezében vetette le magát a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetejéről egy húsz év körüli fiatal. A becsapódástól szinte minden csontja eltörött, a szemtanúk tartották benne a lelket.

Tragikus jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a Sugár és az Árkád bevásárlóközpontot összekötő hídon közlekedtek szerda délután. Egy fiatal fiú ugyanis a parkolóház tetejéről váratlanul a mélybe vetette magát.

A húsz év körüli fiú az Árkád legfelső parkolószintjéről vetette magát a mélybe

– Éppen ebéd után sétáltunk a lányommal a hídon, amikor valami szokatlanra lettünk figyelmesek. A srác ott állt a peremen, telefonált, majd visszaszámolt, és egy hatalmas ordítást követően leugrott. Először azt hittük, hogy egy kaszkadőrmutatványba csöppentünk, aztán jött a szomorú valóság. Gumiszőnyeg helyett a kőkemény betonba csapódott – emlékezett vissza a Borsnak a neve elhallgatását kérő szemtanú. Az asszony és egy másik szemtanú, Zoltán szaladt oda elsőként a mozdulatlanul fekvő fiúhoz.

A jól szituált fiú pólót és fekete farmert viselt, zsebében egy kocsikulcs, kezében pedig a telefonja volt © Pintér Péter

– Amikor odaértünk, nem volt magánál, de még lélegzett. A fejét fogva beszéltem hozzá. Felfoghatatlan ez az egész, a jól szituált fiú arcszeszének az illatát órákkal a tragédia után is éreztem a kezemen – tette hozzá elcsukló hangon a nő, aki a tragédia óta nem tud aludni.

A Borsnak sikerült elérni a másik szemtanút is, aki saját hasonló korú gyermekét látta a szerencsétlen fiúban.

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a fiatalembert

– Odafutva végigtapogattam a végtagjait: darabokban voltak a csontjai. Néhányan újra akarták éleszteni, de nem engedtem. Egy vétlen mozdulat is végzetes lett volna számára. Mire a mentők kiérkeztek, már kezdett magához térni, de amikor hörgött, ömlött a vér a szájából – mondta lapunknak megtörten Zoltán.

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat elmondta, hogy egy rohamkocsival érkeztek a helyszínre, majd az ellátás után a fiút súlyos, élet­veszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrség egyébként nem indított eljárást az ügyben, mivel az idegenkezűséget és bűncselekményt kizárták.

A vértócsára homokot szórtak, ottjártunk- kor egy furgon állt a tragédia helyszínén

Plázás öngyilkosságok

2011-ben egy férfi lett öngyilkos, miután Szegeden elgázolt egy 16 éves lányt. Ő a Westend teraszáról ugrott le.

2013 nyarán a Corvin pláza második szintjé­ről ugrott a mélybe egy férfi, aki szintén szörnyethalt.

2017. április 10-én egy 35 éves férfi vetette le magát a Mammut bevásárlóközpont negyedik emeletéről. A mentők hamar kiértek, de már nem tudták megmenteni az életét.

* * *

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu oldalt!