Videó: pénzváltás közben rabolt dohányboltot

Döbbenetes videót tett közzé a rendőrség. A csaló úgy tett mintha pénzt váltana, majd a trafikos orra előtt űrítette ki a kasszát!
Döbbenetes videót tett közzé a rendőrség. A csaló úgy tett mintha pénzt váltana, majd a trafikos orra előtt űrítette ki a kasszát!

Videóra rögzítette egy veszprémi trafik biztonsági rendszere, ahogy egy csaló kifosztja a kasszát. Az eset még tavaly december 10-én, 20 óra 30 perc körül történt, de a rendőrség csak most tette közzé a felvételt.

Közlésük szerint az ismeretlen férfi pénzváltást kezdeményezett, elterelte az eladó figyelmét, közben pedig a kasszából készpénzt tulajdonított el.

A videón az látszik, hogy a csaló egy ősrégi trükköt vet be: addig váltja és számolja a pénzt, amíg az eladó „rosszul jár”. A férfi 30-35 év körüli, normál testalkatú, kb. 185-190 cm magas, fekete oldalra fésült rövid hajú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű kabátot viselt. Volt vele egy nő is. Ő 30-35 év körüli, hosszú fekete hajú, normál testalkatú, 165 cm magas, az elkövetéskor szintén fekete kabátot viselt. Mindketten beszélnek angolul és németül is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható ismeretlen férfit és nőt felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Veszprémi Rendőrkapitányság 06/88/428-022-es központi számán, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

A rendőrség a bejelentő személyét bizalmasan kezeli!