Vérszerint gyerekük molesztálta az állomáson a adoptált kislányukat - nem tettek semmit

Múlt hétvégén egy szemtanú a nankingi vonatállomáson fényképet készített arról, hogy egy férfi benyúl egy fiatal lány ruhája alá, míg két felnőtt – feltehetően a gyermek szülei – a közelben voltak, és nem avatkoztak közbe. A férfit csak később, a szemtanú bejelentése után kapták el. Kiderült, a 18 éves Duan becenevű elkövető a 14 éves adoptált húgát fogdosta. A rendőrök felülvizsgáltattják a megfelelő szervekkel, hogy a szülők valóban alkalmassak e a feladatra.

A Shanghai Daily továbbá arról is beszámolt, hogy a múlt héten Csungking városban készült felvétel arról, hogy egy 49 éves férfi molesztál egy kislányt egy kórházi váróteremben. A rendőrség arról kiderítette, hogy az elkövető a lány nagybátyja, és szülei válása miatt egy ideje vele élt.

Ha ez nem lenne elég, nemrég a "Jiangsu Mr Liu" néven gyermekpornó-videókat készítő férfit buktatták le. Bár a rendőrség letartóztatta, az általa forgalmazott felvételek továbbra is keringenek az interneten. A szakértők hatalmas gondnak tartják a gyermekpornográfiát, ám a jelenlegi törvények szerint ugyanolyan törvénysértő mint felnőttfilmeket forgatni és terjeszteni.

Kutatások szerint a gyermekek szexuális bántalmazása érzelmi, legtöbb esetben eltemetett problémákra vezethető vissza Kínában. A lap szerint a bejelentések száma csak a jéghegy csúcsa, hiszen sokan nem is értik, mi a baj azzal, ha felnőtt egy kiskorút fogdos, vagy gyermekpornóval kereskedik. Elképesztő adatokat tárt fel a kínai Girls’ Protection Fund alapítvány.

Tavaly 433-szor jelentették az illetékes szervezetnél 14 éves vagy annál fiatalabb gyermek molesztálását. Ebből 300 esetben az elkövető az áldozat hozzátartozója, rokona, tanára vagy szomszédja volt. Bár ezek a számok is sokkolóak, alig fedik a valóságot. A szakemberek szerint hétből csupán egy esetet jelentenek, és számtalanszor előfordul, hogy az elkövető minden következmény nélkül megússza a tettét.

2014-ben Fang Xiangming egyetemi professzor arról tett bejelentést a WHO-nak, hogy Kínában a gyermekek 10 százalékát éri szexuális zaklatás, ami nagyjából 25 millió áldozatot jelent.

A Girls’ Protection Fund alapítvány egyik vezetője szerint a legnagyobb probléma az, hogy sokan a sötétben tapogatóznak a témát illetően. Kilencezer kínai szülőt kérdeztek meg, és 90 százalékuk ismerte el, hogy vonakodik gyermekük szexuális felvilágosításától, és bőven akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem szándékoztak beszélni csemetéjükkel a veszélyekről, nemhogy a jogaikról.