Verekedésbe torkollott a Fidelitas disznóvágása

A „wellness disznóvágás” nevű partyn két ember komolyabban megsérült, és a következményekről fotók is készültek.
A „wellness disznóvágás” nevű partyn két ember komolyabban megsérült, és a következményekről fotók is készültek.

Egy fidelitasos zárt fórumon megjelent beszámoló szerint többen összeverekedtek a Fidesz ifjúsági szervezetének múlt heti, füzesgyarmati buliján, írja a 444. A „wellness disznóvágás” nevű partyn két ember komolyabban megsérült, és a következményekről fotók is készültek, amelyeket azonban a beszámolóval együtt töröltek később. A Fidelitas egyelőre nem kommentálta a hírt.

Úgy tudni, a verekedésről beszámoló fiú és egy másik fidelitasos is sérültek meg komolyabban.

Az eset kötekedéssel kezdődött („Na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?" – többek között ilyen szövegekkel), aztán több résztvevős verekedés kezdődött, ahol a leírás szerint idáig fajultak a dolgok:

„(...) felállt a székéből és szabályszerűen nekiesett Á.-nak, aki a második lökés után földre került, nekiesett az egyik széknek, ahonnan egy üres sörösüveg leesett és szilánkokra tört, elvágta Á. kezét (...) a karjával befogta a nyakát és elkezdte szorítani (...) nekem esett, és az egyik kezével ő is szorította torkomat. Gyakorlatilag 20 másodpercig nem kaptam levegőt. (...) ,egy álló fogast emelt a feje fölé, és a következőket mondta: »fejbe b*****k«.”

Fotók a sérültekről itt!

A vitában és a dulakodásban Kerékgyártó Gábor, a kormánypárt ifjúsági szervezetének volt budapesti vezetője is részt vett. Ő azóta lemondott a „pártoló tagságáról”, mert már idősebb volt 35 évnél. A két sértett másnap otthagyta a füzesgyarmati rendezvényt, és este jelent meg a beszámoló a zárt fórumban, ahonnan gyorsan le is törölték. Ezután egy körlevél indult a bulin történtekről.

A 444.hu szerint az eset után a sértettek a Fidesz alelnökeihez fordultak, mert azt szeretnék, ha a párt etikai bizottsága elé kerülne az ügy.

A lap pénteken többször kereste Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét és Kerékgyártó Gábort, de nem lehetett elérni őket. A „wellness disznóvágás” szervezőjét, Lőrinc Gergőt egyszer elérték, ő azt mondta, hogy épp nem tud nyilatkozni, később már őt sem lehetett elérni.

Böröcz László a belső levelezésben azt írta: „semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerálok a Fidelitason belül sem”, illetve „bárki, aki agresszív cselekedetet követ el, az az alapszabály szellemében kizárásra kerül”.