Vér és milliónyi hangya borította az újszülöttet, mikor rátaláltak

Albert Peterson úgy gondolta, egy macska nyávog, amikor csütörtökön hajnali öt órakor apartmanja közelében, az Egyesült Államokbéli Houston külső területén sétált és valami furcsa neszt hallott. Kereste, honnan jött a hang, s megrázó kép tárult elé: egy újszülött hevert az egyik bokor alatt. A kislányt a feje tetejétől a lábujjáig ellepte a vér és milliónyi hangya, még a füle is tele volt a rovarokkal. A férfi később azt jegyezte meg a babáról: elképesztő erővel küzdött az életéért. Nem sokkal a megtalálása születhetett, erről árulkodott a köldökzsinór csonkja. Kórházba szállították, bakteriális fertőzés és szívpanaszok miatt kezelik.

Egy bokor alá dobták a babát

A szomszéd először azt hitte, egy macskát hall

A babáról pár másodperces videofelvétel is készült, ezt a rendőrség közzé tette pénteken, hátha ennek a segítségével találják meg a szerencsétlen sorsú kisgyerek szüleit. Hamarosan képbe is került Andre Skillern és 21 éves barátnője, Sidney Woytasczyk, az otthonukban lévő vérnyomok pedig mindent elárultak. Ügyüket a jövő héten tárgyalja a bíróság.

Heartbreaking moment baby dumped in bush is found crawling with bugs

The tot had its ripped umbilical chord still attached and was covered in ants when it was found outside a block of flats in Houston, Texas in the early hours of Thursday morning. The footage was released on Friday after a man appeared at a custody hearing identifying himself as the father.

A helyi rendőr, Thomas Gilliland szerint a szülőknek valójában gyilkosságért kellene felelniük, hiszen a baba meghalt volna, ha a szomszéd nem találja meg.

„A szülők”

– Maga a csoda, hogy a baba megmenekült – mondta Gilliland.