Aktuális

Végtagok nélküli küzdősportol egy 8 éves fiú!

Bors

Létrehozva: 2016.10.25.

Végtag protézisei nélkül sportol az az angol kissrác, aki szülei megdöbbenésére Jiu-Jitsu-zni kezdett. Marshall Janson (8) karjait és lábait agyhártyagyulladásból kifolyólag még csecsemőkorában amputálni kellett. A kisfiú azonban nem engedte, hogy fogyatékossága visszatartsa őt bármitől is, így szabad idejében a küzdősportok egy népszerű ágát, a Jiu-Jitsut kezdte tanulni.

Az Anglia dél-nyugati csücskében, Perranporth-ban élő kisiskolás azután szeretett bele a sportágba, miután édesapjával, Moss-szal (39) megnézett egy mérkőzést.

Marshallnak azóta lehetősége nyílt az UFC 204 versenyén a kulisszák mögé bejutni, ahol találkozhatott a bajnok Michael Bispinggel is. (Az UFC 204 elnevezésű kevert harcművészetek stylusú összecsapás Michael Bisping és Dan Henderson között zajlott 2016. október 8-án, Manchesterben)

A rendezvény során a kisfiú 10 000 néző előtt egy rövid Jiu-Jitsu bemutatót is tartott. Marshall, aki az edzések során nem használja láb protézisét lelkesen mesélte később: “láthattam a két legnagyobb harcost! Nagyon menő érzés volt! Mindenképp folytatom az edzéseket!”

Moss Janson, a kisfiú apja így nyilatkozott a kisfiúról. “Az emberek gyakran mondják nekem, bizonyára nehéz lehet ez számotokra. Valóban nem egyszerű, de rengeteg pluszt kapunk a fiunktól. Marshall boldog és én nagyon büszke vagyok rá. Nagyon-nagyon büszke!”

Négy nappal a kisfiú első születésnapja után édesanyja, Staphanie kiütéseket vett észre gyermeke fején, majd azonnal kórházba vitte. Létfontosságú szervei kétszer is leálltak, az orvosok órákon át küzdöttek az agyhártyagyulladásos kicsi életéért. A fiú végül csodával határos módon megmenekült, végtagjait azonban amputálni kellett. Marshall agya és érzékszervei szerencsés módon nem sérültek, habár ez a vírus gyakran megtámadja a betegek látását és hallását is.

Marshall a betegség elmúltával boldog és egészséges életet él családjával. Azonban az idő múlásával újra és újra újabb műlábra lenne szüksége. Ennek azonban komoly ára van. Mindent egybevetve összesen 1 millió angol fontra (azaz közel 335 millió magyar forintra) lenne szüksége a kisfiúnak a felnőtté válásáig, hiszen a protézist a test növekedésével időnként cserélni kell.

A család egyébként még 2009-ben megkezdte az összeg megteremtéséhez szükséges gyűjtést és adomány teremtést. A 16 évre számolt költségekre azóta szerencsére befolytak már különböző mértékű adományok.

Peter Maher, a Peter Maher Küzdősport Akadémia mestere első ízben dolgozik olyan tanítvánnyal, akinek mind a négy végtagját eltávolították. Tapasztalatairól így mesélt az edző: “Marshall igazi inspiráció számunkra. Semmi sem akad, amit ki ne próbálna. Az ember folyamatosan indokokat sorol, ezt, vagy azt miért nem teszi meg az életben. Aztán rápillant erre a 8 éves kisfiúra és újragondolja a kifogásait.”

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3866788/Boy-8-lost-legs-hands-meningitis-baby-refuses-let-disability-stand-way-takes-martial-arts.html#v-2117648453604716674

A család egy barátja, Colin Trevorrow, aki egyébként együtt jár az edzésekre Marshallal elmondta: “Ha valaki, ő igazi harcos. Mindenért megküzdött, amit csak elért az életében. Még számos operáció áll előtte, de amikor megkérdezed tőle, akad-e bármi, amit nem tud megtenni, csak annyit mond: Nincs!”

Marshall legközelebb egyébként Bournemouth-ba utazik, ahol Amerika 15 legjobb Jiu-Jitsu harcosával együtt vesz részt egy bemutatón.

Idén májusban ráadásul kedvenc futball csapatánál, a Tottenham Hotspurnál is megforult, ahol együtt edzhetett a játékosokkal, sőt, a csapat következő meccsének félidejében a White Hart Lane-en lelkesítő ováció közepette pályára is lépett!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27386_resized.jpg?avcount=1713959110
origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158261_auto_resized.png
metropol.hu

Meghalt a legendás tévésorozat sztárja, rengetegen gyászolják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27381_resized.jpg?avcount=1713959110
origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153293_auto_resized.jpg
travelo.hu

Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713959110
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158768_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg: „Ha elvesztem, akkor nagy bajban leszek”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/61GZnFaSflFFH4w1hFsP_4C2RQjgHMMQccQLuN0g_PE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y1ZDA3ZDQxMWY1NTQzNzhhYWFjM2Q2ZGM5NGQ4ZDZm.jpg
Elszabadult ló

Elszabadult, véres lovak keltettek óriási riadalmat a Buckingham-palotánál - Videó!