Végleg feladta Bajnai

Napi tizenkét óra munka, cserébe akár több millió forintos havi fizetés – a volt miniszterelnök egy nemzetközi tanácsadó cégnél talált új állást, nem is alacsony beosztásban. A londoni székhelyű Campbell Lutyens nemzetközi tanács­adói testületének elnöke lett Bajnai Gordon, s többek között a cégcsoport fejlesztése lesz a feladata. Sokat utazik majd, hiszen a cégnek New York-i és hongkongi irodája is van.

Bajnai Gordon 2009-ben Gyurcsány Ferencet váltotta kormányfőként. Egyévi miniszterelnöksége után 2012-ben próbált visszatérni, sikertelenül. Legutóbb egy francia hátterű cégnél dolgozott, ahonnan ez év elején eljött. Bajnai szinte teljesen visszavonult a politikától. Egyedül idén februárban hallatott magáról, amikor segített az Együttnek aláírást gyűjteni az olimpia ellen egy budapesti aluljáróban, ám a jelek szerint ezzel végleg feladta politikai ambícióit. Kerestük Bajnai Gordont új munkájával kapcsolatban, de nem tudtuk elérni.

Ebből élnek az egykori kormányfők

Boross Péter – 1993–94 között volt miniszterelnök, 2006 óta a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke. Nyugdíjas.

Medgyessy Péter – A 2002–2004 közötti kormányfő ma nyugdíjas­éveit tölti. Egy tanácsadói cége van, és két alapítványa a kínai és indiai gyógyászattal foglalkozik.

Gyurcsány Ferenc – Eladta a cégeit. Most bruttó 749 ezer forintos képviselői fizetéséből él.