Védhet a rák ellen a hagyma

Védhet a rák ellen a hagyma

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2019. április 02. 16:00
Bors

Sok jó tulajdonságuk mellett most azt is bebizonyították a hagymafélékről, hogy védelmet nyújthatnak a rák kialakulásával szemben. A fokhagyma, a vöröshagyma, a póréhagyma, a metélőhagyma  és a gyöngyhagyma is ebbe a családba tartozik, így ezeket érdemes beiktatni a mindennapi étkezésünkbe.

A Kínai Orvosi Egyetem kutatói szerint ezeknek az élelmiszereknek a nagyobb mennyiségű fogyasztása sokat segít, hogy elkerüljük a vastagbélrákot. A felmérés során – amelyben több, mint 1600 embert vizsgáltak meg – arra jutottak, hogy azoknál a felnőtteknél, akik a csoport tagjai közül a legtöbb hagymát ették, 79 százalékkal kisebb volt a rák kialakulásának kockázata. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.