Aktuális

Vastag Tamás: Ha nem tudok enni adni majd a gyerekeimnek, akkor igenis dolgozni kell!

K. K.

Létrehozva: 2020.05.14.

A Vastag testvéreknek nem esne le a karikagyűrű az ujjáról, ha kétkezi munkát kellene végezniük. Mi több, Tomi már azt is tudja, hogy milyen szakmában helyezkedne el. Csabának pedig korábban is volt civil szakmája.

Vastag Tamás több mint tíz éve a nyilvánosság előtt éli az életet, mégis ha úgy adódna, nem okozna neki gondot, hogy civil munkát vállaljon. Noha az éneklés, a színpad, és a közönség az élete, de egyszer szívesen kipróbálná magát például asztalosként is. Ráadásul a világjárvány okozta munkanélküliség miatt ez bármikor be is következhet.

– Ha arra kerülne sor, akkor tényleg szívesen vállalnék akár asztalos munkát. A kétkezi munka nem áll tőlem messze– kezdi a Borsnak a kétgyermekes édesapa, aki a karantén alatt már ki is tanulta a mesterséget.

– Valamilyen szinten sikerült elsajátítanom, ugyanis az egyik szomszédommal a nulláról építettünk fel egy konyhát. Mindent mi magunk csináltunk, egész jól sikerült, és ez olyan lendületet adott, hogy akár bele is vetném magam a szakmába.

Persze per pillanat még nem fenyeget az éhhalál, vannak tartalékaim, de azért lássuk be, ha a világjárvány okozta munkanélküliség  sokáig fenn áll, akkor hiába bármekkora tartalék, ha nem tudok enni adni majd a gyermekeimnek. Akkor igenis dolgozni kell. Természetes, hogy nem otthon malmoznék. Márpedig a jelenlegi helyzetet elnézve, szerintem még legalább egy év, mire minden helyre kerül... – taglalja Vastag Tamás, akinek egyébként az önkéntes karanténnal semmi problémája nincs, mi több, kifejezetten élvezi a kényszer szabadságot.

– Ez a másfél, két hónap semmi. Ha az ember a lábát töri akkor is otthon van hat hétig. Nekem semmi bajom nincsen a karanténnal, teljesen jól elvagyok. Semmi sem hiányzik az életemből, a társasági életért sem eszem a kefét, sőt, 10 éve nyaralni sem voltam.

Teljesen jól alkalmazkodom a helyzethez. Feltalálom, elfoglalom magamat és türelmesen várok. Jelen helyzetben úgysem tudunk ennél többet tenni – magyarázza az énekes, aki azonban néhány pályatársa hozzáállást nem teljesen érti, persze nem akar turkálni azok zsebében, mégis furcsának látja, hogy az amerikai jólétet akarják elhazudni, közben pedig segélyeket igényelnek meg, ahelyett, hogy feltalálnák magukat a nehéz helyzetben.

Tóth Gabi kitanulta a mesterséget

Noha Vastag Tamás még csak kacérkodik az asztalos­szakmával, hazánk egyik népszerű női előadója, Tóth Gabi anno valóban kitanulta a mesterséget. Az újdonsült édesanya még a Megasztár második szériája előtt végezte el a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény asztalosképzés szakát. – Később átiratkoztam egy szakközépiskolába, ahol marketinget tanultam, de végül azt sem fejeztem be – mesélte korábban egy interjújában a tapolcai lány, aki bár sosem dolgozott az eredeti szakmájában, ám minden bizonnyal nem esne kétségbe, ha ebben a nehéz időben fűrészt, lapvágót vagy csiszolót kelle­- ne tartania a kezében.

Vastag Tamás meglátását testvére, Csaba is osztja, aki öccséhez hasonlóan nem szereti a tétlen embereket.

– Ez nem a büszkeségről szól! Szerintem abszolút becsületre méltó, ha valaki B- tervben is gondolkozik. És igenis, ha a szükség megkívánja, akkor menni kell, és meg kell fogni a munkát. Legyen szó bármiről is – állítja Vastag Csaba, aki már számtalan területen kipróbálta magát, a fizikai munkától az adminisztratív munkakörig.

– Szedtem már barackot, dolgoztam építkezésen, de ingatlanozással is foglalkoztam. Mi több, az X-Faktor után is volt még mellékállásom, s szerintem számtalan pályatársam volt már hasonló helyzetben. Maximum csak nem reklámozzák.

Pedig szerintem semmi szégyellnivaló nincsen azon, ha az ember fia dolgos, és nem tétlenül ül otthon. Nekünk az egész családunk tevékeny, sosem voltunk azok a típusok, akik ölbe tett kézzel várnak a csodára. Mindig ahhoz nyúltam, amihez tudtam, gyerekkorom óta dolgozom, és ettől szerintem csak több lettem. Anno villamosmérnöki és műszaki menedzser szakra jártam, noha egy percet sem dolgoztam a szakmámban.

Inkább a zenélést választottam, mert ezt szeretem, ez az én utam, de ez nem azt jelenti, hogy ha a szükség megkívánja, akkor nem fogok letérni róla.


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714001716
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714001716
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160315_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Hosszú idő után először ültek tárgyalóasztalhoz az oroszok és ukránok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160510_auto_resized.png
metropol.hu

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155933_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714001716
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137421_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében