Aktuális

Váratlan visszavonulás: a csúcson hagyták ABBA

Bors

Létrehozva: 2017.04.30.

Nyolc sikeres év után a héten döntött úgy a TV2 egyik legismertebb arca, Demcsák Zsuzsa, hogy a csúcson abbahagyja tévés szereplését. A Mokka műsorvezetője nincs egyedül visszavonulásával.

ABBA együttes

Az 1972-ben alakult svéd formáció két évvel azután vált világszerte ismertté, amikor az Euróvíziós Dalfesztivált megnyerték, és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. A kezdeti sikereiket követő, fülbemászó dalaikat hosszú idő elteltével, még a mai napig hallhatjuk a rádiókban. Pályafutásuk során négyszázmillió lemezt adtak el. Az együttes tagjai 1982. végén elhatározták, hogy szünetet tartanak, ami elhúzódott, és az ABBA végét jelentette. Tavaly egy zártkörű stockholmi gálán léptek fel.

Brigitte Bardot színésznő

A 82 éves világhírű francia színész- és énekesnő, Brigitte Bardot 39 évesen, 1973-ban jelentette be, hogy abbahagyja filmszínészi pályáját. Rossz nyelvek szerint azért vonult vissza, mert észrevette, hogy megjelentek az első ráncai, és félt az öregedéstől. Valójában már a hatvanas évek elején, pályájának tizedik évfordulóján foglalkoztatta a visszavonulás gondolata.

Nico Rosberg

Forma–1-es pilóta Mindenkit meglepett a Forma–1-es pilóta, Nico Rosberg, miután tavaly világbajnok lett, visszavonult.  A 31 éves, német színekben versenyző finn 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra. – Megmásztam a magam hegyét, ott állok a csúcson. Mély hálát érzek most leginkább – az összes ember iránt, aki az álmom megvalósulásához hozzásegített – fogalmazott búcsúzóul. Rosberg visszavonulásához minden bizonnyal hozzájárult a csapattársával, Lewis Hamiltonnal való konfliktusa.

Jack Gleeson színész

Sokak meglepetésére a Trónok harca jelenleg 24 éves sztárja, Jack Gleeson nem bánja, hogy az emlékezetes mérgezős jelenet volt számára az utolsó 2014-ben. – Nyolcéves korom óta színészkedek, és már nem élvezem annyira, mint korábban. Nem arról van szó, hogy már utálnám csinálni, csak egyszerűen valami mással akarok foglalkozni – nyilatkozta a 21 éves korában történt visszavonulásáról.

V. Károly német-római császár

A XVI. században élő német-római császár, V. Károly uralkodása alatt érte el a Habsburg Birodalom a legnagyobb kiterjedését. Hatalma alatt folyt a reformáció és az utolsó lovagi csatát is az ő seregei vívták. Az uralkodó belefáradt az irányításba, halála előtt két évvel leköszönt a trónról, és egy kolostorba vonult vissza. Végül 1558-ban, 58 éves korában hunyt el.

Darnyi Tamás úszó

Darnyi négy olimpiai bajnoki címet, négy világbajnoki és nyolc Európa-bajnoki címet nyert. 200 méteres és 400 méteres vegyes úszásban többször megjavította a világ-, illetve az Európa-csúcsot. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el. 1994-es visszavonulása mellett azért döntött, mert sportolói pályafutását veretlenül, a csúcson akarta abbahagyni.

Gáti Oszkár színész

Az ország egyik legnépszerűbb színésze volt a Jászai Mari-díjas Gáti Oszkár, ám kilenc évvel ezelőtt mégis úgy döntött, hogy hátat fordít a szakmának. Döntését a színházi élet morális válságával indokolta. Negyvenévnyi sikeres színjátszás után, 2015. márciusában azt nyilatkozta, hogy temetőgondnokként dolgozik. Ugyanakkor két éve Győrben a Menház Színpad művészeti vezetője lett. A 15 négyzetméteres színpad 2-3 fős produkcióknak ad helyet.  

Philipp Lahm labdarúgó

Valóságos sokként érte a német Bayern München focicsapat szurkolóit, hogy a gárda egyik ikonja, Philipp Lahm februárban bejelentette szezon végi visszavonulását, annak ellenére, hogy 2018-ig érvényes szerződése van. A klub felajánlotta a sportigazgatói pozíciót Lahmnak, aki visszautasította a lehetőséget. Az még egyelőre kérdés, hogy mit fog csinálni visszavonulása után.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162047_auto_resized.jpg
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714088113
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163188_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Készletkisöprést hirdetett az IKEA, megőrültek a vásárlók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714088113
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162378_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros