Valósággá válik Hitchcock horrorja: támadnak a sirályok

Madarak tartják rettegésben az Egyesült Királyság délnyugati részén található Cornwall félsziget part menti településeit. A sirályok ugyanis nemcsak, hogy elszaporodtak, de rendkívül agresszívvá is váltak az utóbbi időben – írja a Daily Star.

Egy helyi patikus elmondása szerint hetente legalább kétszer szemtanúi annak, hogy a sirályok rátámadnak az utcán sétáló emberekre. Sem a felnőtteket, sem pedig a gyerekeket nem kímélik. Olyan is előfordult, hogy a csapatokba verődő madarak egy néhány éves gyerek szájába és kezébe is beleharaptak, de az ennivalót is rendszeresen kilopják az emberek kezéből.

Egyre agresszívabbak a sirályok

Azaz cornwalli helyzet aggasztóan kezd hasonlítani Alfred Hitchcock Madarak című filmjére, ahol Bodega Bay lakosait kezdik el sirályok terrorizálni. (Egyébként maga az 1963-as mozit is valós események inspirálták, két évvel korábban ugyanis kaliforniában mérgező alga miatt váltak agresszivvé a sirályok.)

Hitchcock mozija elevenedik meg?

A gyógyszerészek jelezték a mostani sirály-problémát a hatóságok felé, ők maguk azonban mindössze csak annyit tudnak tenni, hogy segítenek a madarak által megsebzett emberek ellátásában.