Aktuális

Válogatott játékost kihasználva akarta lehúzni a Fradit egy kapzsi és pénzéhes sportmenedzser

Létrehozva: 2019.01.10.

Saját klubjának és munkaadójának átverésére akarta rávenni a Ferencváros női kézilabdacsapatának válogatott sztárjátékosát egy pofátlan és kapzsi magyar menedzser, aki húzásával természetesen a saját bankszámláját is jelentősen hizlalta volna – tudta meg a PestiSrácok.hu. Portálunk birtokában lévő információk szerint a menedzser a játékos fel- és kihasználásával úgy rövidítette volna meg jelentősen a Ferencvárosi Torna Clubot, hogy más klubok játékos iránti érdeklődését blöffölve új, magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést csikartat ki a klubból az egyébként érvényes szerződéssel rendelkező játékosnak, hogy az új kontraktus megkötésének busás jutalékát maga a menedzser vágja zsebre.

A játékosügynök a buliba egy másik, egyébként jó nevű klubot is bevett volna, amelynek az érdeklődő szerepét kellett volna alakítania. Az ügyleten természetesen mindenki bukott volna, kivéve a nagyot kaszáló menedzsert. Az FTC rengeteg pénzt, a másik klub a hitelességét, a játékos pedig a tisztességét és fair, sportemberi nagyságát. Információink szerint a piszkos üzletből azért nem lett semmi, mert a sztárjátékos észnél volt, és elhajtotta a pénzeszsákokra vágyó menedzsert. A PestiSrácok.hu első körben az érintettek megnevezése nélkül ismerteti a tanulságos és megdöbbentő történetet. Így húzzák le a magyar sportot a menedzserek.

Hiába szeretnénk tisztaságot a sport körül, sokszor csalódnunk kell. Ez történt legutóbb is, amikor egy női válogatott kézilabdázót környékezett meg egy menedzser, aki ügyes stiklikkel próbálta növelni a családi kassza bevételeit. A sportmenedzser a Fradi egyik válogatott kézilabdázóját kereste fel, és nem túl körmönfont tervet adott elő, amiből mindketten profitálhatnak majd.

A sportmenedzserek körül mindig forr a levegő, sokan héjáknak tartják őket, akik csak a saját megélhetésüket tartják fontosnak, a velük szerződésben álló, bennük bízó sportoló érdekeit pedig nem, vagy alig képviselik. Sok példát láthattunk erre a világban, elsősorban a magyar és a nemzetközi foci szolgáltat több elrettentő példát, zsákutcába futó sportkarriert, melyhez vastagon volt köze a menedzsereknek.

Elég, ha hazagondolunk, hiszen sok fociszerető magyar fogott padlót akkor, amikor Dzsudzsák Balázs az igen jól teljesítő holland PSV Eindhovenből az Anzsi Mahacskala csapatába igazolt, ahol ugyan jól keresett, de azért a grúz és örmény határ közelében lévő csecsenföldi vérkeringés nem biztos, hogy a legjobbat tette a pályafutása csúcsán lévő magyar válogatott játékosnak, akitől többen többet vártak. Onnan pedig már nem vezetett visszafele az út a magyar játékosnak, nem lehet tudni, hogy mi döntött az ő esetében klubváltásoknál. Rengeteg példát lehetne mondani, ahol gyanús, hogy a játékosokat esetleg valaki más is befolyásolta, esetleg kevésbé voltak érettek és az ölükbe hulló hatalmas pénz ígérete elhomályosította a valóságot és a tudatos sportkarrier építését. Többen estek ebbe a csapdába és nem kell feltétlenül a focinál maradnunk.

Egy sportmenedzser érdeke, hogy a kliense jó pénzért váltson klubot, nyilván minél magasabb fizetést próbál kicsikarni számára, azonban a legfontosabb szegmens mégis az, hogy ő jól járjon, elvégre ebből él. Ahogy megszületik egy szerződés, újabb játékost próbál piacra dobni.Visszatérve Magyarországra és elrugaszkodva a focitól azt láthatjuk, hogy a menedzserek a többi sportágban is jeleskednek, még ha annyira nem is látványos a tevékenységük.

Birtokunkba került információk alapján a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik válogatott játékosát környékezte meg egy menedzser, aki azt gondolta, hogy az érvényes szerződéssel rendelkező játékost meggyőzi arról, hogy látszatérdeklődéseket jelentsen be a klubjánál, mellyel felveri a saját árát. Ezt követően, ha minden a menedzser akarata szerint történik, akkor a játékos új szerződést csikar ki a klubjától, magasabb fizetésért, hiszen a Fradi nyilván szeretné megtartani az erősségét. A klubon kívül jól jár tehát a játékos, aki belengeti a távozását, de legjobban a cselt kitervelő menedzser jár, aki tulajdonképpen nem tesz mást, mint egy kicsit megkavarja az állóvizet, felbolygatja a játékos nyugalmát, látszatbizonyítékokat mutat más csapatok érdeklődéséről és végül keres egy halom pénzt azzal, hogy a keverésen és durva átverésen kívül nem csinál semmi mást.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156141_auto_resized.jpg
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27363_resized.jpg?avcount=1713895218
origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141579_auto_resized.png
metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152027_auto_resized.jpg
vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155705_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Mike Tyson félmeztelenül bunyózott a nyílt utcán + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27360_resized.jpg?avcount=1713895218
origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713895218
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713895218
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156619_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Félünk" – Aggasztó jeleket vettek észre Lajos hercegen, egyre jobban hasonlít Harryre?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi