Aktuális

Vagyonokat spórolhat az álomesküvőn

Bors

Létrehozva: 2016.09.27.

A nagy nap csak mérföldkő, nem a cél, ám sokak számára már az előkészületek felérnek egy párterápiával. A Bors Varga-Kovács Tímea esküvőszervezővel járt utána annak, miként lehet lefaragni az elszabadult költségekből.

Násznép 
−10 ezer forint/fő

Őrjítő, hogy a szülők mondják meg, kit hívjanak el az esküvőjükre? Ez az önök napja, a násznép összeállítása és létszáma kettejük döntése. Ha az örömanyák és öröm­apák azzal érvelnek, hogy ők fizetik az költségeket, érdemes átgondolni, hogy a saját kezükbe és zsebükbe vegyék az eseményt. Minden egyes „muszájvendég” legalább tízezer forintot kóstál...

Dátum 
−60 ezer forint

A márciusi, áprilisi, illetve október végi és november eleji időszakokban akár 10-15 százalék is fogható a listaáron, s elkerülhető a parlagfűszezon. Spórolni az első négy hétköznapon és vasárnapon is lehet, kérdés, érdemes-e? Előbbi kapcsán megfontolandó elvárás a násznéptől, hogy szabadságot vegyenek ki az önök kedvéért, utóbbi hátránya, hogy az esküvői szolgáltatók erre a napra már elfáradhatnak, ami kihathat a teljesítményükre.

Fotó/videó 
−300 ezer forint

Jó esküvői fotóson tilos spórolni, a videóson lehet ugyan, akár háromszázezer forintot is, ám ez a döntés egy-két évtized múltán megbosszulhatja magát. A jó esküvői fotós ismérve, hogy teljes esküvői portfólióval rendelkezik, nemcsak a műteremben, nyugodt körülmények között, de élesben is képes elkapni minden fontos pillanatot. Sok esetben ismerősök esküvője után, ajánlásra kerül képbe. Ugyanez érvényes a videósra is, akinek jól vágott, megfelelő zenei aláfestéssel kísért alkotása a születendő gyerekek és unokák számára is élmény lehet.

Étel-ital 
−10 ezer forint/fő

Egy középkategóriás és egy nívós étterem menüárai között másfélszeres szorzóval lehet számolni, ám egy elégedett próbaétkezés könnyen az olcsóbb felé terelheti a házasodni készülőket. Szintén komoly megtakarítás, ha nem kérnek töményet az italcsomagba vagy megpróbálnak megegyezni egy visszafogottabb dugódíjban, így annak fejében bevihetnek égetett szeszes italt a rendezvényre.

Ruha és smink
–30 ezer forint

Ha ősszel sikerül találnia egy szemre- és testrevaló menyasszonyi ruhát, jó eséllyel idei áron kölcsönözheti ki 2017-re. Bár az új kollekciók csak de­cember és január környékén jönnek ki, nem biztos, hogy azok tetszenek majd. Smink és frizura terén bevethetőek a már bevált szakemberek, akik a nagy szalonoknál olcsóbban dolgoznak.

Zene 
–650 ezer forint

Egy fergeteges show-band nyolc­százezer forintot kóstál, de minőségi öttagú zenekart négyszáz, triót kétszázezer forint körüli összegért talál. Az élő zene varázsa ugyan akkor az igazi, ha elég széles a repertoár és kel­lően profi a banda, melyet előzetesen érdemes élőben is meghallgatni. Ugyanakkor egy lemezlovas 150 ezerért mindig eredetiket pörget. A technikája és a zenei sokszínűsége kulcsfontosságú, melynél érdemes figyelembe venni a násznép összetételét is.

Helyszín
–700 ezer forint

Létezik esküvői helyszín egymillióért és pár százezerért is, s mindkét helyre ugyanannyiba kerül a kitelepített étkeztető cég. Ráadásul bármilyen romantikus is egy szabadtéri helyszín, az időjárás áthúzhatja a terveket, így kell mellé egy B-terv, ami garantált pluszköltség. Akik mégis szeretnének esélyt adni a csillagok alatti esküvőnek, azok olyan étteremben gondolkodjanak, amelyik hangulatos kerthelyiséggel is rendelkezik!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27420_resized.jpg?avcount=1714033214
origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714033214
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161230_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Egymásnak teljesen ellentmondva mérnek a balos közvélemény-kutatók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714033214
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159499_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megbolondult az időjárás? Elképesztő, ami most jön!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra