Vágóhíd-realityt indít az Egyesült Királyság

Minden vágóhidat bekameráznak, döntött a brit kormány. A tervek szerint mindenhol, ahol állatot tartanak, élőben lehet majd végig követni az állatok mindennapjait. Eleinte viszont csak állatorvosok tekinthetik meg a felvételeket.

Angliában eddig is nagyon komolyan vették az állat-jóléti szabályokat ugyanakkor a brit hatóságok úgy érzik, az újabb döntéssel ismét bebizonyíthatják, hogy a szabályok szerint játszanak. A brit szakérők szerint erre ráadásul már csak azért is szükség van, mert félő, hogy a Brexit után nem vásárol majd annyi külföldi ország a brit húskészítmenyekből.

CCTV to become mandatory in all slaughterhouses in England

The UK government will make CCTV mandatory in all slaughterhouses in England under new plans announced today. The proposals, contained in the Conservative manifesto, will require cameras to in all areas where live animals are present. They will provide vets with unrestricted access to footage.– Állatok milliói szenvednek a borzasztó körülményének miatt minden évben világszerte. A biztonsági kamerák átláthatóvá teszik a vágóhidak működését, ez pedig mindenképp jó irány – monda el Emma Slawinski állatvédelmi szakértő a Daily News nevű brit portálnak.
Nagy-Britanniában egyelőre csak Angliában teszik kötelezővé a vágóhidakon a kamerákat, jelenleg nincs tervben, hogy Wales-ben, Skóciában és Észak-Írországban is bevezessék.