Vadidegent mentett meg Noémi a bírságtól

Rég találkoztunk ennyire bájos és önzetlen cselekedettel.

Rég találkoztunk ennyire bájos és önzetlen cselekedettel.

Ritkán tapasztalhatóan jót cselekedett valaki nemrég Budapesten. Jánossy Noémi múlt kedden éppen parkolóhelyet keresett a XIII. kerületben, amikor azt vette észre, hogy egy parkolóőr éppen akkurátusan büntetőcédulát helyez egy autó szélvédőjére.

– Nagyon rossz érzés fogott el, amikor megláttam, ahogy az autón elhelyezik a büntetésről szóló csomagot. Egy fekete Peugeot-ról volt szó, amely a Marina-parton parkolt. Nem igazán volt jó kedvem, így arra gondoltam, legalább másnak feldobom a napját. Tudni kell, hogy van egy ötperces türelmi idő, amely alatt pótolni lehet a parkolójegy beszerzését, ez esetben elengedik a büntetést. Így hát fogtam magam, és gyorsan vettem egyet az automatából – mesélte a 29 éves lány a Borsnak. Noémi ezt követően a büntetési csomag mellé helyezte a parkolójegyet, és egy rövid üzenetet is hagyott. A papírra a következőket írta: „remélem, még időben láttam, hogy megbüntették. Vettem gyorsan egy jegyet. Szép napot, Noémi.”

Gergely virágcsokorral köszönte meg Noémi kedvességét

Arra egy pillanatra sem gondolt, hogy a történetnek valaha folytatása lesz. Az autó tulajdonosa, Gergely azonban a levelét olvasva elhatározta, megkeresi a jótevőt. Minden követ megmozgatott, a Facebookon rövid idő alatt közel tizenhatezren osztották meg a bejegyzését.

– Másnap édesanyám szólt, hogy valószínűleg engem keresnek az interneten. Nem akartam hinni a fülemnek. Sikerült is kapcsolatba lépnünk, ő pedig szerette volna meghálálni, amit érte tettem. Végül ugyanott, a büntetés helyszínén találkoztunk. Kiderült, hogy csak a nagy kapkodás közepette felejtett el parkolójegyet venni. Igazi úriember volt: meghívott kávézni, ráadásul egy csokit és egy virágcsokrot is kaptam tőle. Nagyon örülök, hogy vannak még hétköznapi csodák – számolt be boldogan a történtekről Noémi.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.