Aktuális

Vadidegennek ajándékozta meg nem született gyermekét - mára a legjobb barátok

Bors

Létrehozva: 2017.05.07.

Megható - és igaz - történet két párról, akik sokáig azt hitték, nem lehet gyermekük. Mára összesen öt trónörököst nevelnek.

Ez a történet Rebecca Henderson és férje, Chris küzdelmével kezdődött - az asszony ugyanis sehogy sem tudott teherbe esni, pedig a brit pár nagyon szeretett volna egy gyermeket. 10 év hiábavaló próbálkozás után 2005-ben a lombikbébi-program mellett döntöttek.

Az IVF-kezelés során először hormonálisan előkészítik a petefészket, majd steril körülmények közt leszívják a petesejteket. Ezt követi a petesejtek megtermékenyítése és tenyésztése, majd pedig az embriók visszahelyezése az anyaméhbe. A terhesség 34. hetében, császármetszéssel jött világra Abigail és Rachele Henderson.

Ám ekkor jött a nagy kérdés: mi legyen a többi, fel nem használt, méhbe be nem ültetett embrióval? Ezeket ugyanisa bevett gyakorlat értelmében lefagyasztják későbbi felhasználásra, Rebbecáékat azonban úgy megviselte a speciális terhességgel járó - gyakorlatilag végig ágynyugalmat igénylő - 34 hét, hogy nem szerettek volna újabb programban részt venni az ikrek születése után - írja a Mirror.

"Kizárt volt, hogy elpusztítsuk őket, és nem éreztem magam jól a gondolattól, hogy felajánljuk tudományos célra" - mesélte Rebecca, aki végül egy olyan embrióadoptálási módszer mellett döntött, ahol az adoptáló pár válaszhatja ki, kin segítenek. A döntést azonban sokáig halogatták. A végső lökést az adta, amikor az immár kétgyermekes anya - immár természetes úton - ismét teherbe esett. Mire harmadik lány, Johanna 2011 júliusában megszületett, már nem csak kiválasztották az új párt, de az embrió-adoptálás is megtörtént.

Kelli és Dan Gassman mellett döntöttek: noha vadidegenek voltak számukra, Rebeccáék sok hasonlóságot véltek felfedezni nem csak élettörténetükben de személyiségjegyeikben is - legalábbis a babára vágyó pár bemutatkozó levele alapján. Arra azonban nem is számítottak, hogy kelliék találkozni szerettek volna velük személyesen.

Woman gave her frozen embryos to a couple struggling to have babies

As Rebecca Henderson and Kelli Gassman sit with their kids playing beside them in the sunshine, they look like any other family out in the park for the day. But the truth is that these mums are bonded in the most extraordinary way.

"Nagyon idegőrlő volt a várakozás, miután megtudtuk, hogy találkozni akarnak velünk. Rábíztuk ezekre az emberekre a gyermekünket, de mi van, ha nem jövünk ki velük? De amint leültünk velük, a feszültség elszállt" - mesélte Rebecca, hozzátéve, hogy ha őszinte akar lenni, kicsit féltékeny volt, amikor megtudta, hogy az ő petesejtjéből és párja spermájából egy idegen párnak kisfia fog születni, míg ők három lányt nevelnek. "Gyászoltam kissé a fiam életét, aki sosem lehet az enyém, de később a keserűség helyét az öröm vette át. Tudtam, hogy a gyermek nem az enyém, és inkább büszke nagynéniként kezdtem magamra tekinteni."

Kelli Gassman - a donorembrióból - végül egészséges fiút hozott világra, Trevort, majd 2014-ben újabb gyermeket, ezúttal egy kislányt, Aubrey-t - szintén Rebeccáék embriójából.

Azaz Hendersonék három lánya és a Gassman-testvérek biológiailag testvérek - és noha ők öten még nem értik, miként, de nagyon kötődnek egymáshoz. Szüleik is közel kerültek egymáshoz - a két anyuka mondhatni legjobb barátokként tekint egymásra, és noha távol élnek egymástól, rendszeresen beszélgetnek, megajándékozzák egymás családját. Sőt, közös könyve is kezdtek, mely nem csak történetükről fog részletesen mesélni, de afféle személyes használati kézikönyv is lesz a  lombikbébi-programot választó szülőknek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163510_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk a 60 éves argentin szépségkirálynőt, aki a most felfedi a titkait - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714109417
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162450_auto_resized.png
metropol.hu

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163426_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem áll nekem túl jól a full HD” – Így Látta magát a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros