Vad lövöldözések a Szabadság hídnál

Egyelőre teljes titok övezi a projektet, de a látványos filmelőzetes szerint szeptember végén a magyarok is megkaphatják első szuperhősüket: Pannónia Kapitányt.
Egyelőre teljes titok övezi a projektet, de a látványos filmelőzetes szerint szeptember végén a magyarok is megkaphatják első szuperhősüket: Pannónia Kapitányt.

Felrobbanó Szabadság híd, vad lövöldözések, utcákat letaroló tank. A főszerepben egy Petőfi Sándor fizimiskájú szomorú arcú hős, aki egy szál Kossuth-címeres pajzzsal megy neki a katonai túlerőnek.

Kárpátok katonája

A hős neve Pannónia Kapitány, a Kárpátok katonája. A humoros előzetest eddig több mint negyvenezren látták, de sokan kezdtek találgatni, inkább egy nemzeti ünnepre időzített fricskáról lehet szó, semmint rendes filmről. Az alkotók jó érzékkel március 15-én hozták nyilvánosságra a háromperces ízelítőt.

Bem tábornok hívja

A cím és a figura ugyan az amerikai szuperhősmozik karikatúrája – főleg az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmé –, de valós magyar történelmi hősök is pellengérre kerülnek. Csak minden 2016-ban történik, nem 1848-ban. A kapitány Bem tábornok hívására áll az egyetemistákból álló PILVAKSZ (Pesti Információs és Logisztikai Veszélyelhárító Alkotmányos Katonai Szervezet) élére – hogy szembeszálljanak a diktatúrát építő kormánnyal –, de az előzetes is Petőfire utalva ér véget: „szeptember végén feltámad a tenger”. Sokan a nemzeti oldal megcsúfolását, amerikanizálódást emlegetve estek neki a Nyugat név alatt dolgozó alkotóknak. Ők szűkszavúan annyit közöltek:

– A film különböző politikai és vallási nézeti emberek közös munkája. A produkció létrejöttének célja pusztán a szórakoztatás.

Egyelőre titkolják

Hogy valóban lesz-e az előzetesből film, azt érdeklődésünkre az alkotók sem tették egyértelművé. Egyelőre semmit nem oszthatnak meg a projektről, de hamarosan bejelentést tesznek. Annyi biztos, hogy a forgatás tavaly nyáron ért véget, a produkcióban a Spirita színházi társulat színészei szerepelnek. A történetet hárman írták, de a rendező és az ötletgazda maga Pannónia Kapitány: Kocsis Fülöp Soma.