Üres termek: beintettek a kormánynak a diákok

Üresen kongtak hétfőn az országban az osztálytermek: a közoktatás helyzete miatti tiltakozásul sok szülő, köztük politikusok sem engedték iskolába gyerekeiket.
Üresen kongtak hétfőn az országban az osztálytermek: a közoktatás helyzete miatti tiltakozásul sok szülő, köztük politikusok sem engedték iskolába gyerekeiket.

A Parlament előtti tömegtüntetés után hétfőn új módját választották a tiltakozásnak a közoktatás siralmas állapota miatt elégedetlen szülők és a diákok: rengetegen nem mentek iskolába szülői igazolással. Az akció Facebook-oldala szerint 33 ezren vesznek részt a sztrájkban. Sok intézményben órák maradtak el vagy hamarabb hazaküldték a gyerekeket, illetve más programokat szerveztek nekik a tanárok. Pécsett például kockás ingben szedtek szemetet. A Facebookra feltöltött fotók szerint néhány diák még otthon is tanult, de sokan alvásra vagy számítógépes játékokra fordították a hirtelen jött szabadidőt.

A budapesti Teleki Blanka Gimnázium tanárai és diákjai az elsők között voltak, akik nyíltan a mozgalom élére álltak. A Bors felkereste az iskolát, ahol szünetben is nagyon kevesen lézengtek a folyosókon. Egy magyarórára is benéztünk, ahol a 16 fős csoportból csak két tanuló jelent meg. Ők szerettek volna hazamenni utolsó órájukról, de az iskolaigazgató nem engedte. Pukli István szerint ugyanis a tiltakozás ellenére minden órát meg kell tartani.

A magyartanár szerint összezavarta a munkáját a helyzet, de nem ítélte el az akciót. A másodmagával a teremben ülő fiatal harmadikos tanuló viszont azt mondta: szerinte a tömeges hiányzás nem a tiltakozásról szól, ugyanis a legtöbben csak ellógták a könnyen jött szabadnapot.

Ábel Anita színésznő sem küldte iskolába a gyerekét, akinek – mint írta – boldogságához, sikeréhez járul hozzá ezzel.

Amióta megszületett, Ő a legfontosabb az életemben, hogy boldog legyen, sikeres, és, hogy az a tudás, amit birtokol és m...

Közzétette: Ábel Anita hivatalos rajongói oldal2016. február 28.

Ahogy azt várni lehetett, csak ellenzéki politikusok csatlakoztak az akcióhoz. Otthon maradhattak az MSZP-s Mesterházy Attila és a PM-es Váradiné Naszályi Márta gyerekei is. A fideszes Deutsch Tamás viszont azt írta, nemcsak a gyerekei, ő maga is suliba ment. Azt nem árulta el, miért.