Űrállomás: 8 szem szotyit kért a Kutyapárt a Pancho Aréna üzemeltetőjétől a megnyitóra

Gőzerővel folyik a Felcsútra tervezett űrállomás augusztus 19-i avatóünnepségének szervezése, amit a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) talált ki. Korábban már a Bors is írt erről, hiszen még maga a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is jelezte a Facebookon a részvételi szándékát.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója kész a saját fülébe izét tenni © MTI

Kovács Gergely, az MKKP el­nöke levelet írt a napokban a Pancho Aréna üzemeltetőjének afelől érdeklődve, vajon igénybe tudják-e venni a stadiont az intergalaktikus rendezvényhez. Rákérdezett, miképp hasz­nálható a VIP-részleg, biztosítanak-e szotyit, igénybe vehetik-e a gyep öntözőberendezését vagy fűtését, illetve lesz-e biztonsági szolgálat „fülükben ilyen izékkel”.

A Puskás Akadémia főigazgatója, Takács Mihály kellő iróniával válaszolt Kovácsnak. Arról érdeklődött, a VIP-et hány vendég használná, milyen zenét szeretnének, a látogatók közül hányan érkeznek az űrből, s azoknak milyen szállás- és ellátási igényeik vannak. A szotyit garantálják, a pálya öntöző- és fűtőrendszerének használatára azonban Takács szerint nincs mód. Azt viszont hozzátette: ha kell, ő maga is tud izét, vagyis rádiós adóvevőt tenni a fülébe.

Kovács Gergely nemleges választ kapott arra, hogy használhatják-e a pályafűtést © MTI

Kovács erre újabb levelet írt, miszerint 0,000000177 tonna szotyira lenne igényük, ami pontosan 8 szemet jelent. Ezeket viszont külön tálon, masnival átkötve, erdélyi medvék táncoltatása kíséretében kérik felszolgálni. A párt elnöke arra is kitért, hogy a Földön kívül az egész univerzumban mindenki DJ Bo­bót hallgat, ezért ő fogja a talp­alávalót szolgáltatni.

– Az űrállomás költsége egymillió forint körül lesz, remélem, meg tudunk egyezni – mondta a Borsnak a pártelnök tegnap. – Bár ahogy ezt kimondtam, már kicsit megszaladt a büdzsé: már hárommilliónál tartunk.