Aktuális

Unokáját ölelve ugrott a vonat elé a horti nagymama - sokkot kapott a mozdonyvezető

B. B.

Létrehozva: 2018.05.28.

Egy ország döbbent meg F. Erika tettén, aki vonat elé ugrott egy vasúti átjáróban, és magával vitte a túlvilágra négyéves unokáját, Benettet is.

Míg él, emlékezni fog kisfia utolsó mosolyára Juhász Brigitta. A Heves megyei Horton élő asszony szombaton teljes nyugalommal engedte el édesanyjával Benettet. Nem számított semmi rosszra, hiszen nagymama és unokája imádták egymást. Ám pár óra múlva rendőrök kopogtattak az ajtaján: 49 éves édesanyja Benettel együtt egy vonat elé ugrott Csány és Hort között egy vasúti átjáróban. Brigitta kisfia képét szorongatva, könnyes szemmel beszélt a Borsnak.

Sütizni indultak

– Reggel úgy indultak el, mint bármikor. Emlékszem, a szürke kis nadrágja volt rajta. Anyukám mondta, hogy sütizni mennek, aztán Hatvanba, mert jövő héten évzáró lesz az óvodában, arra akarnak ingecskét nézni neki. Az biztos, hogy oda még eljutottak, aztán vonatokat néztek az átjárónál, mert Benett imádta őket. Még integetett is mindig a közeledő szerelvényeknek – zokogott az asszony, akit délután háromkor értesítettek a rendőrök, mi történt. – Sokkot kaptam. Azóta is képtelen vagyok felfogni, és az okát sem sejtem – pillantott rá a biciklire, amit a tetthelyről hoztak neki haza a helyszínelők. Azzal vitte utolsó útjára az unokáját a nagymama, Erika.

Jöttek volna Benettért?

A faluban az a szóbeszéd, hogy a gyámügy el akarta venni a családtól a gyereket, ma mentek volna ki Brigittáékhoz. Azzal az indokkal, hogy a kerekesszékben ülő nő és édesanyja nem tudja megfelelően ellátni a kisfiút. Erika viszont képtelen lett volna elviselni, hogy elszakítsák tőle imádott unokáját. Egy horti férfi úgy tudja, a nagymama jelezte is, mire készül:

– Egy ismerősének elszólta magát, hogy ő nem fogja kibírni ezt a procedúrát, nem tud az unokája nélkül élni. És valóban bárki megmondhatja, hogy a gyerek tisztán járt oviba, enni is volt mit, szerették is, boldog srác volt. – Nem akarták elvenni a fiam, nem is hagytam volna, nekem ő volt a mindenem, az egyetlen gyermekem – állította ezzel szemben a fiát és édesanyját egyszerre elvesztő Brigitta.

– Igaz, hogy ebben a székben ülök, de tökéletesen alkalmas voltam arra, hogy ellássam őt. Mindent előteremtettünk neki, ami csak az erőnkből tellett, soha nem szenvedett hiányt semmiben.

A nagyi költözött volna

Lánya nem is sejtette, mire készül Erika:

– Nem volt rosszkedvű és depressziós szombaton, nem tűnt úgy, mint aki rágódik ilyesmiken. Ugyanúgy mosolyogva indult el reggel Benettel, mint mindig, nagyon szerették egymást. Az igaz, hogy a hétfő tényleg fordulópont lett volna az életében, de azért, mert elköltözött volna innen a barátjához.

Anya, lánya és unokája éltek együtt a kis horti házban, Benett édesapja ugyanis elhagyta a családot, amikor a gyerek megszületett, nem is látogatta. Az asszony ugyanakkor a történtek után sem szeretne elköltözni a családi házból.

Szorosan ölelte

Úgy tudni, hogy a gázolás olyannyira megviselte a mozdonyvezetőt, hogy mentő vitte el a baleset helyszínéről. Egy falubeli állítja: Erika az unokáját szorosan ölelve vetette magát a halálba.

– Úgy hallottuk, amikor odaért a sínekhez, megölelte, sírva magához szorította Benettet, így ugrott a vonat elé. Képtelenek vagyunk elhinni, ami történt. Bár Brigiék nem éltek luxuskörülmények között, mindent megtettek Benettért – szögezte le a család egyik ismerőse.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139894_auto_resized.jpg
origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713500710
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141669_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Örömhír: 43 évesen bekopogtatott a gólya sokak kedvenc énekesnőjéhez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142395_auto_resized.jpg
vg.hu

Kétmilliárdból újul meg a Hévíz-Balaton repülőtér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141496_auto_resized.jpg
vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713500710
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135104_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713500710
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713500710
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze