Ünnepel a világ legkülönlegesebb családja: már 14-en büszkélkednek a genetikai furcsasággal - fotók

A brazil Da Silva-család egészen elképesztő genetikai különlegességgel büszkélkedhet: immár a szépszámú família 14 tagja mondhatja el magáról, hogy mind a két kezén és lábán hat-hat ujj van. Ez a genetikai sajátosság a jelek szerint nem zavarja a család tagjait, akik nemhogy bánnák, még örülnek is a különleges külső jegynek.

A Da Silva-család újabb taggal bővült, és abban bíztak, hogy az új gyerek is speciális lesz. Az apa, a család tagjaként hatujjú, míg felesége azonban öt-öt újjal rendelkezik kezein, lábain, így 50 százalék esély volt rá, hogy fiuk is örökli a sajátosságot.

Family of 14 who all have six fingers and six toes celebrate latest addition

A family of 14 who were all born with six fingers and six toes have welcomed another member to their clan - a baby boy with same genetic abnormality. The extraordinary De Silva family have used the extra digit to their advantage and say the abnormality makes them "stand out from the crowd".

„Ez egy jel, amely egyetlen más családra sem jellemző” - mondta Alessandro, akinek első fia már hat ujjal született, és bízott benne, hogy második gyereke is különleges lesz.

„Amikor megtudtuk, hogy Vinicius fiú, onnantól már csak abban bíztunk, hogy ő is hat ujjal születik majd. Aztán miután megszületett, csak az volt a fontos, hogy mind a hat ujja megfelelően funkcionáljon” - tette hozzá az anya.

Nos Vinicius sem maradt ki a klubból, vagyis a család legújabb tagja is hat-hat ujjal rendelkezik, kezein és lábain. A városban csak a „Hatos családnak” hívják a Da Silvákat, a szakember szerint egészen elképesztő adottságukra nehéz magyarázatot találni, elvégre minden ezredik születendő gyerek rendelkezik több ujjal a végtagjain, ebben a családban pedig szinte mindenki különleges.