Aktuális

Undorító, mit művelt a turistalányokkal a rendőr

Bors

Létrehozva: 2015.02.12.

Jó fejnek mutatkozott a rendőr, de elkábította és megerőszakolta a lányokat, akiknek szállást adott. Botrányos történet következik számos felháborító fordulattal – a hatóságoknak köszönhetően.

Lányok százainak adott szállást kétszobás padovai lakásában Dino, a 36 éves olasz rendőr. A férfi ugyanis csatlakozott a népes couchsurfer közösséghez: az ő szerény kis hajlékába is bejelentkezhetett bárki aludni. Aki még nem hallott volna róla: az internet által éltetett „kanapészörf” mozgalom lényege, hogy aki akar, az felajánlhat a megfelelő weboldalon turistáknak, utazóknak ingyen alvási, tisztálkodási lehetőséget a saját otthonában. Sok hátizsákos fiatal keresgél így kvártélyt.

Meztelenül ébredtek

A szállásadókat természetesen értékelik is a regisztrációs lapjukon a vendégei, és az olasz férfi Leonardo néven létrehozott profiljára írt kommentárok a couchsurfing.com oldalon igencsak elismerőek voltak. Úgyhogy sok, Itáliát járó fiatal lány bizalommal kereste fel Dinót a világ minden tájáról, pláne, hogy rendőr is volt. Csakhogy másnap meztelenül ébredtek a lakásában, borzasztóan érezték magukat, ráadásul meglehetős nagy lyukak tátongtak az emlékezetükben. Csak az a borzasztó sejtés motoszkált bennük, hogy megerőszakolták őket.

A gyanú szerint két éven át folytatta undorító üzelmeit Dino a Velencéhez közeli Padovában. Áldozatai csak elvétve gondoltak arra, hogy a rendőrséghez forduljanak, és többnyire nem is hittek nekik. Csak most emeltek vádat ellene legkevesebb 16 nő megerőszakolása miatt, de a bűnlajstroma még több tucat esettel gyarapodhat.

Olyan jó fej volt!

Az eset az olasz újságírók (ok)nyomozóirodája, az IRPI közreműködésének köszönhetően derült ki. A szervezet világszerte együttműködik különböző, oknyomozó újságírást folytató médiumokkal. Az általa összeszedett írásos tanúvallomásokból kitűnik: a 170 centi magas, cingár férfi mindig ugyanúgy járt el. Udvarias volt, előzékeny, megmutatta a várost a turistalányoknak, meghívta őket étterembe, vagy maga főzött nekik. Aztán bulizni vitte őket egy diszkóba vagy bárba, ahol Dino alaposan a pohár fenekére nézett. Hazaérve pedig még egy jóéjt-italt erőltetett a vendégre, aki aztán onnantól kezdve semmire sem emlékezett.

A Bild idéz egy német áldozatot, aki 2013 nyarán lakott barátnőjével, Emmával a rendőrnél. „Két kis korty bor után rettentő fáradtságot éreztem, és olyan érzésem volt, mintha a bal felem iszonyatosan elnehezült volna. Néhány másodperccel később pedig elvesztettem az eszméletemet. Reggelre ébredve fogalmam sem volt, mi történt.”

Rendőr vagyok!

Kiderült: Dino egy olyan gyógyszerrel kábította el áldozatait, ami hasonlóképpen hat, mint a Valium. Mint sokan mások, a német lány sem tett feljelentést – félelemből. Olaszországot Ausztria felé hagyta el, ott ment be a rendőrségre, de nem vették komolyan. Otthon, Németországban pedig azért hagyta az egészet, mert nem akarta, hogy a szülei bármit is megtudjanak az esetről. Viszont úgy döntött: ír egy negatív kommentárt a férfi netes profiljára: röviden vázolta, mi történt. Erre kapott egy fenyegetést az olasztól: „Ha nem törlöd a bejegyzésedet, jelentelek az európai hatóságoknak. Rendőr vagyok.”

Ám egy eltökélt portugál áldozat végre a férfi bukását okozta: minden nővel felvette a kapcsolatot, aki Dino oldalán kommentelt. Létrehoztak egy Facebook-csoportot, és elhatározták, hogy mindenki feljelenti a tettest a saját országában. Ám mindegyiküket elutasították a hatóságok. Ekkor vette fel a portugál lány a kapcsolatot az IRPI-vel, amely megbízott egy ügyvédet, ő összeszedte a tanúvallomásaikat, és átadta a padovai ügyészségnek.

Volt, aki aktus közben magánál volt

A Couchsurfing weboldal az esettel szembesülve megígérte, folyamatosan ellenőrzi, hogy a gyanúsított ne hozzon létre újabb profiloldalt a világszerte több mint 100 ezer városban szállást kínáló site-on. Csakhogy Dino több e-mail címmel is regisztrált, és így olyan kedvező értékeléseket „nyúlt le”, amelyeket például az exbarátnője kapott. Így történhetett meg, hogy fél évvel később nála kötött ki az ausztrál Catherine az édesanyjával és a húgával.

Csakhogy Catherine vissza tudott emlékezni megerőszakolására. A velencei rendőrségen jegyzőkönyvbe mondta: „Magamhoz tértem, amikor elkezdett levetkőztetni. Védekezni akartam, de mozdulni sem bírtam, mintha megbénult volna a testem.” Tehetetlenül kellett végignéznie és átélnie, amint M. közösül vele. A nő vérében megtalálták a kábító szert, a rendőrt tehát őrizetbe vették.

Botrány a botrányban, hogy ügyvédje kérésére csak házi őrizetbe helyezték. Dino megígérte, hogy nem lép be többet a Couchsurfingre. Ám amikor nem sokkal később egy ügyész megjelent nála, hogy ismét kihallgassa, a lakásán megint két turistalányt talált. Az egyikük nem volt valami jól, és csak arra emlékezett, hogy vörösbort ivott a házigazdával. Azóta börtönben van a zsaru, akinek tíz év börtön is kinéz.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713576011
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144014_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145426_auto_resized.png
metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138611_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27223_resized.jpg?avcount=1713576011
origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145140_auto_resized.jpg
travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713576011
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713576011
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145602_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól