Üldöznek, tesóm, baj van! – üzente az eltűnt Attila

Két éve veszett nyoma a 26 éves Bagi Attilának. A debreceni férfi Franciaországban, Nizza környékén tűnt el. Utoljára egy kétségbeesett üzenettel hallatott magáról.
Két éve veszett nyoma a 26 éves Bagi Attilának. A debreceni férfi Franciaországban, Nizza környékén tűnt el. Utoljára egy kétségbeesett üzenettel hallatott magáról.

„Üldöznek, tesóm! Ha nem hívlak többet, akkor baj van!” – szólt a telefonba 2013. november 28-án Bagi Attila. A 26 éves magyar férfi Franciaországban, Nizza környékén volt ekkor, és Magyarországon lévő nővérével beszélt. A vonal ezután megszakadt, Attilának pedig azóta nyoma veszett. A család már a legrosszabbtól tart.

– Attilának korábban is voltak kisebb balhéi, börtönben is ült lopásért fél évet, de úgy tűnt, rendbe jöttek a dolgai. Nizzába dolgozni ment a barátaival. Ha egy időre el is tűnt, mindig jelentkezett. Az említett hívás óta azonban nem ad életjelet. A rendőrségen is bejelentettük az eltűnését, kórházban sincs – tudtuk meg Szilviától, az aggódó testvértől, aki sosem feledi azt a bizonyos hívást.

– Már a legrosszabbtól tartunk, biztosan rossz társaságba vagy valami nagy bajba keveredett. Inkább lenne börtönben megint, mint hogy többé ne lássam a testvérem! – sír Szilvi.

Azt nem tudni, milyen ruhában volt a debreceni férfi, amikor eltűnt, de általában spor­tosan öltözködik. A bal karján tetoválása van „Anyám!” felirattal. Betegsége nincs, de korábban használt kábítószereket. 165 centi magas, 60 kiló, barna szemű, feje kopaszra van nyírva.

Attila nővére azt is elárulta: korábban előfordult, hogy testvére az utcán egy padon töltötte az éjszakát, vagy egy sátorban aludt. Utoljára egy család tanyájára került, ott vállalt munkát a ház körül. Hogy ezután mi történt, nem tudni, mindenesetre utolsó hívása és az, hogy azóta nem tudni róla semmit, igen vészjósló.