Aktuális

Tragikus körülmények között halt meg Ádám Tamás

K.Sz., kbv, uv

Létrehozva: 2018.09.07.

<p>Tragikus hirtelenséggel, 66 évesen hunyt el a Família Kft. Dr. Szép Károlya, Ádám Tamás. Kollégáit, barátait lesújtotta a színész halálhíre. A Bors hasábjain, elcsukló hangon búcsúztak az ország szeleburdi apukájától.</p>

Forrás: MTI

Búcsúzó, részvétnyilvánító kommentelők százai lepték el tegnap délután Ádám Tamás közösségi oldalát, aki előző nap még aktív volt, és posztolt a Facebookon. Vá­ratlan  halála sokkolta a rajongókat és a kollégáit is. A Bors úgy tudja, hogy a fővárosi, VII. kerületi lakásá­ban találtak rá.

– Nem tudok semmit, pár perce hívtak engem is. Nem is értem, teljesen kész vagyok tőle. Fiatal ember volt, 66 éves. Hopp, és véget ér egy élet. Nem volt beteg, semmi baja nem volt. Szerdán még beszéltünk délután fél öt körül, mert szombatra Família Kft.-közönségtalálkozót szerveztünk. Lemondta, mert nem ért rá, Győrbe ment volna. Csak azt tudom remélni, hogy nem szenvedett. Barátok voltunk, tartottuk a kapcsolatot, írtunk, telefonáltunk. Az unokája most ünnepelte az első születésnapját. Borzasztó – mondta Esztergályos Cecília, akit letaglózott kollégája és barátja halálhíre, ahogy Spáh Dávidot is, aki hosszú percekig nem találta a szavakat.

– Ez mindennel, a személyiségével és az élete jelenlegi körülményeivel is összeegyeztethetetlen. Nemrég lett kétszeres nagypapa. Sanyi (ahogy barátai hívták) ki volt cserélve. Soha nem láttam olyan boldognak, mint az elmúlt év­ben. Teljesen hihetetlen számomra, ez egyszerűen nem történhetett meg – mondta a Borsnak a színész, aki ma is szoros barátságot ápolt sorozatbeli apukájával.

Rendezett is

Ádám Tamás Nagy Sándor Tamás néven született Győrben, 1952. május 23-án. 1977-től a győri Kisfaludy, 1978-tól 1985-ig a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1986-tól 1990-ig a Radnóti Miklós Színházban volt színész-rendező. 2013-ban a kecskeméti Katona József Színház tagja. Az országos ismertséget az 1990-es évek egyik népszerű magyar televíziós sorozata, a Família Kft. hozta meg számára. Ott Szép Károlyt, a főszereplőt alakította.

Xantus Barbara: Elmentél, apci!

Nagyon klassz ember volt. A családnak rettenetesen nehéz lehet, ahogy nekünk is, hiszen mi is egy nagy családdá kovácsolódtunk a Família Kft. munkái alatt. Utána is összejártunk, sok karácsonyi bulit szerveztünk a szereplőkkel. Nagyszerű koponya volt, rettenetesen sokat tanultunk tőle Kárász Zénóval – emlékezett a színésznő.

A Bors úgy tudja, hogy bár Ádám Tamás aktívan színészkedett, rendezett, a legendás tévésorozat óta nem jött olyan átütő siker a karrierjében, amilyenre vá­gyott, és ez rosszul érintette lelkileg. Főleg, hogy tavaly július 1-jétől nem volt egyetlen színházi társulat tagja sem. Tragikus halálának körülményeit a rendőrség vizsgálja, de biztosat csak a boncolás után tudnak majd.  A lelki gondokról, kitaszítottságról árulkodik egykori munkahelye, a Kecskeméti Katona József Színház idézete is. A teátrum a művész halálhíre alá Sütő András Káin és Ábel című művéből idézett. Korábban ezt a darabot rendezte ott az elhunyt művész.

Csonka András is nagyon szerette

Tragédia és nagyon sajnálom, hogy az utolsó években nem találkoztunk. Ez a nyolc év rettenetesen összekötött minket. Sokszor én voltam kocsival és vittem őt is meg Nagy Zolit is a forgatásról. Nem gondolnám, hogy a kedélyével voltak problémák, arra a nyolc évre gondolok, ne­hezen lehetett kihozni a sodrából, na­gyon kedves ember volt. Élte az életét a családjával ­– mondta a színész a Borsnak.

„…legyen bár figyelmeztetés mindannyiunk halála és elmúlása… Ha porból lettünk és porrá leszünk is, emberként meg nem maradhatunk az alázat porában, a kitaszítottság embertelen állapotában! Mondom ezt, ha kell, nélkületek is, testvértelenül is, a földön kúszó vezeklésben is! A rám szakadó mennyek alatt is…”

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra