Aktuális

Tragédia Almáskamaráson – Apósával is végzett volna a gyilkos vadász

P. Zs.

Létrehozva: 2018.07.02.

Előre kitervelhette a gyilkosságot a nagykamarási vadász, aki végzett felesége új párjával, majd magát is fejbe lőtte szombaton hajnalban. József díjnyertes vadász volt, pontosan áldozata szívébe lőtt. Képtelen volt feldolgozni, hogy Ilona új ember oldalán boldog.

Forrás: Bors

Több évtizedes házasságnak vetett véget a 48 éves M. József azzal, hogy megölte magát. De előbb még elvette a lehetőségét is, hogy családja megtalálja az elveszett boldogságot. József hidegvérű, aktív vadász volt, így pontosan tudta, hová kell lőnie. Szombat hajnalban örökre megpecsételte felesége életét.

Pontosan célzott

Még szombat délután is helyszíneltek a rendőrök az almáskamarási takaros családi házban és annak udvarán. Nyugtalanul, lehorgasztott fejjel sétált a ház előtt a család és tehetetlenül nézték végig, ahogy a rendőrök rögzítik a kettős tragédia nyomait. A Bors megtudta a szörnyű részleteket.

– Hajnali három után bemászott a kerítésen, persze ismerte a járást, de hogy miért nyitotta ki a kulcsra zárt kaput, azt nem értem – mondta apósa lapunknak. – Betörte az ablakot, bejött a házba, és lelőtte Lacit. Pontosan szíven lőtte. Én már csak a második lövésre riadtam fel. Próbáltam utánamenni, megfogtam, hogy álljon meg, de szembe fordult velem és megfenyegetett, hogy engem is megöl. Mondtam neki, Józsi, ne csináld, úgy is elkapnak! De azt mondta, „ne csináld, Tata, mert téged is lelőlek”. Kiment, aztán az udvarról már csak egy lövést hallottam. Fejbe lőtte magát – mondta könnyes szemmel a Borsnak József apósa. A gyilkosságot József felesége is végignézhette, ott volt párja mellett, amikor a férje lelőtte.

Megromlott házasság

Évek óta nem voltak rendben a dolgok a családban, József és felesége ezért külön úton indultak tovább, igaz, nem váltak el.

Bár ismerőseik és a család szerint sem volt agresszív a nagy vadász hírében álló József, azt viszont nem tudta elfogadni, hogy felesége új párt talált magának. Többször is próbálkozott a család, hogy tegyék rendbe a dolgokat, de Ilona erre az utóbbi időben már csak úgy reagált, hogy „nem megy”. Helyette új párra talált egy régi osztálytársa személyében, akivel, úgy tűnt, nagyon boldog volt. Közben kö­zös gyermekeik próbálták apjukat jobb belátásra bírni, ám ez sem sikerült, a helyiek elmondása szerint fia már nem is élt Józseffel.

Gyermekei szerint jobb lett volna, ha szakemberhez fordul segítségért, de ezt nem tette meg. A tragédia helyszínén a Bors találkozhatott fiával és lá­nyával, elkeseredetten ismételték a kérdést: miért kellett egy életre megnyomorítani apjuknak édesanyjuk életét?

Menekült volna?

József a jelek szerint megtervezhette a gyilkosságot, ám valószínűleg azt nem, hogy végül magával is végez. Pénteken késő délután érkezett meg felesége új párjával Németországból látogatóba. Ilona édesanyjához mentek, a német rendszámú terepjáró az udvaron állt.

József látogatóba elhozta a lányát, hogy találkozzon édesanyjával, de autójával nem messze leparkolt a ház előtt, és az autót ott is hagyta. Hajnalban azonban visszatért és elkövette szörnyű tettét. A fegyverre nem volt gondja, azt engedéllyel tartotta. A Bors megkereste a Békés Megyei Vadászkamarát, is, ám hivatalosan nem tudtak nyilatkozni sem a vadászról, sem az ügyről. Ugyanakkor úgy tudjuk: József már több mint huszonöt éve volt vadász, néhány évvel ezelőtt még díjat is kapott egy rendezvényen, amivel a Nagykamarási Vadásztársaságban végzett munkáját ismerték el. 

A rendőrség szerint biztos az önkezűség

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított eljárást, a Borsnak küldött közlésük szerint minden körülmény alapján egyértelmű, hogy a férfi öngyilkos lett. – A férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtt, az öngyilkosságot is azzal a fegyverrel követte – közölték az eddig beszerzett információk alapján.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162345_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714129510
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164221_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164664_auto_resized.png
metropol.hu

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714129510
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714129510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164149_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros