Aktuális

Tragédia a MOM Parkban – Bátyja még kijutott, Zselyke az égő házban lelte halálát

Bors

Létrehozva: 2019.06.26.

Egy 8 éves kislány életébe került a testvéreivel kiagyalt gyerekcsíny. Amíg édesanyjuk vásárolt, Zselyke és Dominik végzetes útra indult.

„Mély fájdalommal tudatom, hogy a mai napon a kislányom elhunyt. Nagyon hiányzol kicsi szívem, ki fog most mellettem aludni, átölelni, puszilgatni?” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Facebook-oldalán édesanyja a budapesti MOM Parknál tragikus körülmények között elhunyt kislánytól. A nyolcéves Zselyke a testvérével okozott tüzet egy lezárt faházban, de időben kimenekülni már csak a bátyja tudott.

Kihallgatták a kis Dominikot

A rejtélyes tűzeset előtt a három testvér a szomszédos parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, a 11 éves Dominik és a 8 éves Zselyke a XII. kerületi MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a létesítmény lezárt tetejére jutottak, majd a tetőn lévő, használaton kívüli, zárt faházba bemásztak az ablakon, és ott okoztak tüzet. A gyorsan terjedő lángok elől meg­pró­báltak kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt, és életét vesztette. Testvérét a mentősök kórházba szállították, ahol a nyomozók kihallgatták. A Borsnak többen is arról számoltak be, hogy az említett játszótéren látták, ahogy három – minden jel szerint az esetben érintett – gyermek cigarettázott. A Ripost egyik olvasója meg is örökítette őket. Sokan úgy gondolják, cigizés közben okozhatta a tüzet a két testvér.

„Bent van a tesóm, segítség, segítség!”

Sokkal nagyobb is lehetett volna a baj, ha a tűz a faházról a sportközpont tetejére is átterjed. Ezt a szomszédban dolgozó pincér, György és Bálint akadályozta meg, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt az éttermük poroltó készülékeivel futottak fel a tetőre. A fiúk a kislány testvérének kétségbeesett sikítására és a hatalmas lángokra lettek figyelmesek.

– Azt láttuk, hogy nagy lánggal ég valami a tetőn, egy kisfiú pedig kiabált, hogy „Bent van a tesóm, segítség, segítség”. Nem gondolkoztunk, felkaptuk a poroltókat, átmásztunk a vasrácson, berúgtuk a faház ajtaját és fújtunk. Be már nem mentünk, mert egyrészt hatalmas volt a füst, másrészt pont addigra értek oda a tűzoltók – mondta a Borsnak a helyszínen György, aki úgy érzi, semmi különlegeset nem tett barátjával. A tűzoltók azonban megköszönték a munkájukat, sőt később, amikor végeztek a helyszínen, az üres poroltókat is visszavitték.

Összeroppantak húguk halála miatt

A család Pest megyei házánál csak a kutyák fogadtak minket, az anyuka, Anita és a gyerekek még a kórházban voltak. A környékbelieket sokkolta, ami Zselykével történt.

– Szerény körülmények között éltek, de a testvérek, Zselyke, Dominik és Krisztofer imádták egymást. Anita rengeteget dolgozott értük, ebben az apró házban éltek négyen, nyolc kutyával – mondták a szomszédok.

Az ismerősök szerint a család anyagi helyzete kétségbe ejtette az anyukát, Anita egyik tavalyi bejegyzése is erre utal, az asszony ugyanis júniusban Facebook-oldalán azt írta, retteg attól, hogy elveszik tőle a gyerekeket, ugyanis lakhatásuk nem volt megoldott. Ezután költöztek a csendes, Pest megyei utcácskába, a kicsik pedig a jelek szerint az anyukájuknál maradhattak.

– Az édesapjukkal tavaly szakítottak, azóta Anitánál vannak. Nagyon sokat volt távol a munka miatt, ilyenkor a három gyerek otthon volt. Sokat voltak egyedül. Nagyon szerettek mászkálni a tetőre, nevetgéltek, játszottak, elég élénk gyerekek, szeretnek mindenre felmászni, kergetőzni. Önállóbbak, mint a hasonló korú fiatalok – mesélték a szomszédok.

– Még fel sem fogtuk, ami történt, egyszerűen borzalmas – mondta a Borsnak a gyerekek apukája, akit telefonon értünk utol. – A fiúkat kórházba vitték, nem sérültek meg, csak kivizsgálásra szállították be őket. Teljesen magukba zuhantak, összetörtek – tette hozzá elcsukló hangon az édesapjuk.

A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Mint arról már beszámoltunk, a kislány édesanyja nyilatkozott az RTL Klub híradójának. Itt részletesen elmondta, hogy szerinte miképp történt a tragédia.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158457_auto_resized.jpg
origo.hu

A pornós bokszoló és a dögös focistafeleség együtt alázzák a Chelsea edzőjét - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714107310
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163292_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714107310
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154920_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vegyszer nélkül is tiszta lesz a fürdőszoba: ezt a trükköt kell ismerni hozzá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros