Aktuális

Tragédia a kollégiumban: Válogatott atléta dobta el az életét

Bors

Létrehozva: 2020.01.23.

Válogatott atléta, orvostanhallgató az egyetemen, jóképű fiatalember, akit imád a környezete. A 20 éves V. Péter tragédiája sokkolja a hozzátartozókat és a sportvilágot, senki sem érti, csak találgatni lehet, miért vetette ki magát a nyolcadik emeletről.

Az egész országot megrázta a hír, hogy szombaton hajnali egykor a Debreceni Egyetem orvostanhallgatója kivetette magát nyolcadik emeleti kollégiumi szobájának ablakából. December elején az Óbudai Egyetem negyedik emeletéről ugrott ki egy 24 éves ta­nuló, a győri középiskolában pedig egy 17 éves diák késelte meg a tanárát, miután rossz jegyet kapott. Csakúgy, mint a tavalyi eseteknél, most is a belső feszültség és a teljesítménykényszer állhat a tragédia hátterében.

Nagy jövő előtt állt a tehetséges sportoló

A 20 éves kollégistát súlyos, életveszélyes sérülésekkel a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállították, ahol megműtötték, de az életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

V. Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén élt, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott atlétájaként elképesztő sikereket ért el. Egy közleményben az egyesülete úgy fogalmazott, megtört szívvel és mély fájdalommal osztoznak a gyászban a családdal, emlékét örökre megőrzik.

– Ott voltam, amikor Péter tavaly 748 centis ugrással bajnoki ezüstérmes lett. Egy nagy jövő előtt álló, jó felépítésű srác volt. Mély megdöbbenéssel értesültem arról, hogy elhunyt – mondta a Borsnak Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. – A szövetség osztozik a család gyászában. A ha­láleset pontos részleteit nem ismerem, de én is olvastam arról, mi történhetett. Elgondolkodtató, és rávilágít arra, hogy egy sportolóval is bármikor történhet hasonló. Csak a szűkebb környezete tudhatta, milyen problémai vannak, de nekünk, vezetőknek, edzőknek is mindent meg kell tenni a jövőben, hogy megelőzzük a hasonló eseteket – tette hozzá Gyulai.

Rosszul sikerült vizsgakeseríthette el

A Debreceni Egyetemen azt beszélik, hogy a labilis személyiségű fiatalember a vizsgaidőszak miatt szorongott, talán ez vezethetett a tragédiához. A Facebookon többen azt írják, hogy egy rossz vizsgaeredmény után hozhatta meg a végzetes döntést, de ezt hivatalosan nem erősítette meg senki.

– Egy életvidám, kedves srác volt. Úgy tudtam, nem volt családi problémájuk. Az utóbbi időben sok érmet nyert országos bajnokságokon, válogatott­viadalokon. Ott is ismertem meg. Szeretett bu­lizni, haverokkal lenni – mondta a Borsnak megtörten Péter egyik ismerőse.

A kollégium vezetése az érintett családjának minden szükséges segítséget megad, a kollégiumi társaknak a történtek feldolgozására már az eset után, a hétvégén is mentálhigiénés szakembert biztosított. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A látszat néha csal – véli a pszichológus

A Bors által megkérdezett szakember szerint az öngyilkosságok nagy többségének hátterében a kezeletlen depresszió áll, de a különböző rizikófaktorok – például  hogy a családban előfordult már korábban, il­letve a mentális be­tegségek – jelenléte is növeli a valószínűségét annak, hogy valaki önmaga ellen forduljon.
– A látszat néha csal, így egy jó családi háttérrel rendelkező, sportoló fiatalban is lehetnek olyan belső lelki küzdelmek, amik adott esetben idáig vezethetnek – magyarázta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161455_auto_resized.jpg
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714098616
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155329_auto_resized.jpg
vg.hu

Romániai gigagyárba toboroznak munkaerőt Magyarországról, rendkívül magas fizetéssel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162907_auto_resized.jpg
vg.hu

Megszavazták a Richter osztalékát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714098616
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros