Tovább folytatódik a budapesti taxisblokád

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye.

2016. január 22-én 24 óráig folytatódik a taxisblokád Budapest belvárosában, közölte a Rendőrség.

A blokád ellenére a Budapest V. és VI., Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila út - Andrássy út kereszteződésén egy sáv maradni fog a közlekedőknek is.

A torlódások elkerülése érdekében kérik, aki teheti, a fenti útszakaszt kerülje el, úti célja eléréséhez válasszon alternatív útvonalat!

Az Uber üdvözli a kormány álláspontját, miszerint új, modern szabályozási keretre van szükség - közölte a közösségi személyszállító szolgáltató szerdán az MTI-vel.

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta: a kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak.

Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást. A kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak - tette hozzá.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.