Tótkomlósi baleset: varrodások busza rohant fának

Harmincegy ember sérült meg Békés megyében Tótkomlós és Kaszaper között, ahol felborult egy autóbusz tegnap reggel hat óra tájban. A magántulajdonban lévő jármű dolgozókat szállított Tótkomlósra, a Rimax Kft. varrodájába. A baleset attól alig egy kilométerre történt.

– A busz megcsúszott, letért az útról, egy fának ütközött és felborult. A sofőrrel együtt 38-an utaztak rajta – közölte a Borssal dr. Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A varrodai dolgozókat szállító busz fának ütközött és felborult © MTI

A mentők huszonegy autót és két mentőhelikoptert küldtek a tömegbaleset helyszínére.

– A 31 sérültből 28-at kellett kórházba vinnünk, közülük háromnak súlyos volt az állapota. Hatot-hatot Gyulára, Orosházára és Makóra szállítottak a kollégák, nyolcat Békéscsabára, egyet Szegedre és Hódmező­vásárhelyre – nyilatkozta Győrfi Pál.

21 mentőegységet és két helikoptert mozgósítottak © MTI

A Bors megtudta: a kft. tulajdonosát a könnyű sérültek értesítették a balesetről, és természetesen azonnal a helyszínre sietett. Az autóbusz nem a varroda tulajdona, bérlik a szolgáltatást, a sofőrt sem ismerték.

Információink szerint az egyik nőutasnak van komolyabb koponyasérülése, egy másik alkalmazottnak pedig életveszélyes mellkasi sérülései lettek, őt mentőhelikopterrel kellett elvinni a helyszínről. A harmadik életveszélyes sérült a hatvanöt éves sofőr, akit a szegedi traumatológiai klinikára szállítottak, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Lapzártánkkor állapota stabil volt, de vélhetően még további műtétek várnak rá.

19 halott Oroszországban

Épp egy vasúti átjáróban, a síneken robbant le egy autóbusz tegnapra virradó éjjel az oroszországi Porovka közelében, Vlagyimiri megyében. A lefulladt járműbe belerohant a Szentpétervárról Nyizsnij Novgorodba tartó vonat, és szinte teljesen szétdarálta a buszt. A mozdonyvezető már hiába dudált és fékezett, nem tudott megállni. Az orosz RT News szerint legalább tizenkilencen vesztették életüket a buszban, köztük gyerekek, és két további gyereket is válságos állapotban kezelnek a kórházban.

© MTI