Tönkrement a komondoros Balogh József

Minden készpénzét felélte a fülöpházi polgármester Balogh József, megtakarításait súlyos beteg lánya gyógykezelésére fordította.
Minden készpénzét felélte a fülöpházi polgármester Balogh József, megtakarításait súlyos beteg lánya gyógykezelésére fordította.

Mindössze ennyit mondott csütörtök reggel a kecskeméti bíróságon az élettársa megverésével vádolt egykori fideszes országgyűlési képviselő. Baloghot ismét elkísérte Terike, akit három éve fiuk lakodalmán ütött meg többször.

A bíróságra mindenki úgy érkezett, hogy ítélet születik a hosszú ideje tartó büntetőperben, de csak perbeszédek hangzottak el. A bírónő úgy gondolta, nem lenne igazságos a többi televíziócsatornával szemben, ha nem vennének részt az ítélethirdetésen. A helyszínen megjelent tévés riportereknek ezért nem is engedte, hogy felvételt készítsenek.

Az ügyész felfüggesztett börtönt kért Balogh József fülöpházi polgármesterre, és indulatkezelési terápiára küldené a politikust. Hosszan ecsetelte a Baloghról készített pszichológiai szakvéleményt, ami szerint a polgármester türelmetlen, lobbanékony személyiség, aki a szakvélemény szerint önös érdekei miatt sokszor manipulálja környezetét, és túl színpadias.

Védője szerint eleget bűnhődött a felesége megverése óta, ráadásul Fülöpháza lakói is megbocsátottak a férfinak, hiszen újra megválasztották a falu polgármesterének. A polgármester az utolsó szó jogán nem kívánt semmit sem mondani, lapunk kérdésére is szűkszavúan válaszolt.

– Remélem, olyan ítélet születik, hogy a jövőben is tudjam fedezni a lányom kezelését – mondta megtörten. Ítélet jövő héten születik a perben.