Többször is kipróbálta házi bombáját S. Ábel

Senki sem tudja pontosan, hogy mire készülhetett S. Ábel, mielőtt rajta ütöttek volna a TEK emberei, egyedül egy barátja rendelkezhet rajta kívül információkkal, akivel arról beszéltek, úgy kellene pénzt szerezniük, hogy prostituáltakat rabolnak ki, írja a Blikk. Azt nem tudni, hogy az ismerős vajon tudott-e arról, hogy S. Ábel robbantásra alkalmas anyagokat szerzett be, és egy muzeális fegyvert is vásárolt.

A lap információja szerint az általa készített robbanóanyagot nemcsak a lakásában, hanem egy Budapest közeli erdőben is többször kipróbálta, otthonában pedig jelentős mennyiségű sósavat is találtak. Erről megkérdeztek egy szakértőt, aki a lapnak elmondta: a sósavat arra szokták használni, hogy szétlocsolják a helyszínen, így amikor a robbantás megtörténik, a maró anyag ­miatt a darabok szétszóródnak.

S. Ábelt még pénteken kapták el a rendőrök az utcán, a XI. kerületi lakása előtt. Először csak rablás előkészületével gyanúsították meg, később azonban robbanóanyaggal való visszaéléssel is.

Előzetes letartóztatásáról hétfőn döntött a bíróság.