Tóba ölte magát a szurkálás után a férj

Kis híján lemészárolta feleségét és anyósát Valentin-napon a pázmándi M. Zsolt. A férfi két nappal később egy jeges tóba ölte magát.
Kis híján lemészárolta feleségét és anyósát Valentin-napon a pázmándi M. Zsolt. A férfi két nappal később egy jeges tóba ölte magát.

Tragédia rázta meg a csöndes, békés települést, Pázmándot. Egy kiegyensúlyozott, példás helyi családapa, M. Zsolt Valentin-napon minden előzmény nélkül nekiesett szerelmének, Elvirának, majd nyakon szúrta velük élő anyósát, Máriát.

Tette után elmenekült, maga mögött hagyva két vérbefagyott rokonát.

– Elképesztő, ami történt, még mindig le vagyunk döbbenve – meséli egy ismerősük a Borsnak.

– Elviráék már ide születtek, Zsolt pedig akkor költözött, mikor pár éve összeházasodtak. Nagyon boldog, kiegyensúlyozott és boldog életet éltek, saját gyermekük nem volt, de örökbe fogadtak egy kisfiút, akit évek óta példásan neveltek, mindketten imádták a gyermeket, és egymást is – szögezi le az ismerős.

A szociális gondozó és ápoló Elvira sikoltozni kezdett a támadás után, az egyik ismerősük és a szomszédok siettek az ő és édesanyja segítségére, miközben Zsolt a házból az erdőbe rohant, a vérengzést vélhetően a kis Bálintka is végignézte. A férfit napokon át több mint hetven ember – vadászok, helyiek, barátok és polgár­őrök is keresték –, azonban nem találták. Végül kedden leltek rá, de már csak a holttestére, ugyanis egy jeges tóba ölte magát.

Úgy tudjuk, ez a tó volt az ő és kisfia egyik kedvenc helye. Borzalmas, hogy Zsolt vélhetően szerelme születésnapján, keddre virradóra végzett magával. A rendőrség azóta is nyomoz, úgy tudni, a feleség és az anyós azóta jobban vannak, állapotuk stabil. Elvira a közösségi oldalán köszöni meg az utóbbi napokban kapott segítséget:

– Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített a férjem megkeresésében. Ma megtalálták, sajnos nincs többé, meghalt. Ezt a legnehezebb feldolgoznom, majd igyekszem erősnek lenni, de nem könnyű – írja a megtört özvegy.