Tíz évet kapott az Angliában élő János gyilkosa

El­­nyerte G. Dawes (képünkön) méltó büntetését azért, mert év elején halálra gá­zolt egy idős férfit Brightonban. Az ál­dozat, S. Já­nos 1958-ban emigrált Angliába, s hatvan éven át boldogan élte mindennapjait. Keményen dolgozott, az 1970-es években egy étteremben alkalmazták, az elmúlt hu­szonöt esztendőben pedig egy hotelben volt portás. Kedves és vidám embernek ismerték, nagy tisztelet övezte kollégái körében.

János a végzetes napon, január 10-én is a munkahelyére igyekezett. Dawes pedig éppen a rendőrök elől menekült, mivel egyik haverjával gyorsulási versenyeztek, s nem akartak megállni, amikor leintették őket. Dawesnek erre megvolt az oka, ugyanis nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, s emiatt korábban is összeütközésbe került a törvénnyel.

A gázoló Dawes

Ezért Vauxhall Astrájával menekülőre fogta a dolgot. János éppen át akart kelni a St. James kereszteződésben a zebrán, amikor Dawes arra robogott, és egyszerűen elgázolta, majd továbbhajtott.

A bíróság a napokban 10 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte a gázolót és 15 évre eltiltotta az autóvezetéstől is. A másik gyorshajtónak egy évre kell rács mögé vonulnia.

A Bors 2017. január 17-én írt S. János haláláról (a képre kattintva elolvashatja akkori cikkünk)