Aktuális

Titkos ügynökök figyelik a Pokol Angyalait

Létrehozva: 2013.05.30.

A Pokol Angyalai motorosbanda 2500 tagja a hétvégén Alsóörsön ünnepli a szervezet 65. születésnapját. A Bors úgy tudja: a rendőrség és a titkosszolgálat kiemelt figyelemmel kíséri a bulit.

Alsóörsi szülinap Zártkörű rendezvény. 2000-2500 motoros érkezik a holnap kezdődő alsóörsi bulira, amelynek szervezői világossá tették: „senki sincs kizárva, csak mi vagyunk meghívva”. Vajon hordoz-e bármilyen kockázatot a chopperes, jellegzetes jelvényt viselő motorostömeg megjelenése?

Figyelő szemek

A Bors információi szerint élénk rendőri érdeklődés övezi a magyarországi találkozót. Úgy tudjuk, hogy a rendezvény a titkosszolgálat figyelmét is felkeltette, várhatóan a Pokol Angyalai-címert viselő motorosokat nagy számban ellenőrzik majd már a közutakon is.

A hivatalos rendőrségi kommunikáció csupán a fokozott rendőri jelenlétet erősíti meg. Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-­főkapitányság szóvivője lapunkkal közölte: megfelelő erővel és létszámmal teljesítenek szolgálatot.

– Ennek célja legfőképpen a balesetek megelőzése és a lakosság tájékoztatása. A rendezvényre úgy tekintünk, mint bármelyik másik, nagy tömegeket érintő eseményre az idegenforgalmi szezonban – tette hozzá a szóvivő.

Kockázati tényezők

Egy Europol-tanulmány szerint Európában és Kanadában a Pokol Angyalai tagjainak 56 százaléka már legalább egyszer belekeveredett kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekbe, vétett a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok ellen, vagy ült már erőszakos bűncselekmény elkövetéséért. Dr. Finszter Géza kriminológus úgy véli: a fentebbi adat tükrében teljesen természetes, hogy a hatóságokat „érdekli” a hétvégi rendezvény.

– Egyértelmű, hogy egy ilyen találkozó bizonyos kockázatokat rejt magában, s ez a rendőrség mellett a titkosszolgálat figyelmét is felkeltheti. Egy egész társaságot ugyan nem szabad megbélyegezni, de a statisztikai adatokat sem lehet figyelmen kívül hagyni – tette hozzá a szakember.

Rendőri vezetők a bejáráson

Báró Béla, Alsóörs jegyzője a Borsnak úgy nyilatkozott: helyszínbejárást tartottak, amelyen a rendőrség részéről körülbelül negyvenen vettek részt, köztük magas rangú megyei és ORFK-s vezetők. A rendezvényt a West-Balkán-tragédia után bevezetett kormányrendelet értelmében engedélyezték, a bejáráson a katasztrófavédelem szakemberei is megjelentek.

– A Pokol Angyalairól természetesen hozzánk is eljutnak a hírek, de mi nem szeretnénk jóslatokba bocsátkozni. Reméljük, hogy a rendezvény probléma nélkül ­le­zajlik. A lakosság részéről nem érkezett hozzánk kifogás – mondta a jegyző.

Ralph „Sonny” Barger

Jó barátok találkoznak

2005-ben Magyarországon elfogták a Pokol Angyalai néhány elzászi tagját, egy Kalasnyikovot és rakétavetőket foglaltak le ­tőlük. Az idei szülinapi bulit a Pokol Angyalai magyarországi szervezete, a HAMC Hungary szervezte. Farsang Imre, a HAMC Hungary vezetője a balaton.vehir.hu hírportálnak úgy nyilatkozott: a találkozó azért zártkörű, mert ez egy „családias” rendezvény lesz, elsősorban régi jó barátok találkoznak.

– A '60-as, '70-es évek környékén lezáródott a hippikorszak, véget értek a nagy lázadások. Mára ugyanolyan motoros klub vagyunk, mint bármely másik, saját zárt világunkkal. Jól tudom, hogy a sajtó csak arra vár, hogy „véres húst keressen a szánkban”, ugrik legkisebb „balhéra”, éppen ezért elemi érdekünk, hogy a háromnapos találkozó alatt semmilyen probléma ne legyen – tette hozzá Farsang.

A, mint Alapítás

A korai Hells Angels Motorcycle Club 1948. március 17-én alakult meg Kaliforniában. Alapítója Arvid Olsen volt. Azonban a ma ismert és híressé vált Hells Angels valójában 1957-ben alakult, szintén Kaliforniában, Oaklandben. Ezt a bandát – a később legendássá vált – Sonny Barger alapította, és az eredeti Hells Angels nem ismerte el, csak többéves feszültség után.

B, mint Balhék

2005-ben Magyarországon kaptak el elzászi Pokol Angyalai-tagokat. Az elfogáskor számtalan rakétavető és Kalasnyikov volt náluk. 2009-ben Dániában csaptak össze. Két motorosegyesület esett egymásnak fegyverekkel: egy ember meghalt, hárman kórházba kerültek. 2011-ben Brémában tört ki a balhé. Ekkor bandatag nem, de egy civil és több rendőr is megsérült.

E, mint emberölés

A banda számlájára számos gyilkosság és bűntett írható, azonban a mai napig a leghíresebb az 1969-es almonti rockfesztiválon történt perpatvar. A Rolling Stones a Hells Angels tagjaival biztosíttatta koncertjét. A banda összetűzésbe keveredett egy fekete sráccal, Meredith Hunterrel, a fiú fegyvert rántott. Huntert megverték, meghalt. A tettest felmentették, a bíróság szerint önvédelembôl ölt. 

M, mint Mick Jagger 

A botrányba fulladt koncert után a motorosok közül többen is az énekes Mick Jaggert hibáztatták azért, mert Al Passatot bíróság elé állították. Elhatározták, hogy megölik Jaggert. A bandatagok csónakkal akarták megközelíteni az énekes házát, de hajójuk egy viharban elsüllyedt. 

V, mint Vezér

A Hells Angels legnagyobb neve kétségkívül Ralph „Sonny” Barger. A férfi 1957-ben saját Pokolcsapatot alapított, évekkel később az alapítók is az ő verzióját ismerték el. Sonny számos balhéban benne volt, rengeteg újítást és tradíciót vezetett be. A férfi élő legenda, ugyanis a mai napig aktív tagja a bandának: 2007-ben ünnepelte 50. bandatagsági évét. Életéről könyvet is kiadott.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164476_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714125910
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros