Titkos hangfelvétel miatt kellett meghalnia Péternek?

Egy korábbi gyilkosság bizonyítékának eltüntetése motiválhatta Németh Gábort, hogy végezzen üzlettársával – tudta meg a Bors. A rejtélyes thaiföldi emberölések ügyében már nemcsak az ottani rendőrség, de a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz.
Egy korábbi gyilkosság bizonyítékának eltüntetése motiválhatta Németh Gábort, hogy végezzen üzlettársával – tudta meg a Bors. A rejtélyes thaiföldi emberölések ügyében már nemcsak az ottani rendőrség, de a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz.

Hajtóvadászat indult Németh Gábor után. A thaiföldi hatóságok gyanúja szerint ő végzett Phuket szigetén R. Péterrel.

A helyi sajtó arról számolt be, egy üzleti ügy miatt késelte halálra R. Pétert. A Bangkok Post úgy tudja, Némethet az dühítette fel, hogy nevét aláhamisították egy telek-adásvételi szerződésen.

A Bors információi szerint azonban ennél nyomósabb érv is ösztökélte.

– R. Péter titokban rögzített egy beszélgetést, amelyen Németh Gábor elkottyintotta, hogy tavaly ő végzett egy szintén Thaiföldön tartózkodó magyar vállalkozóval, Cs. Lászlóval – mondta lapunknak Chilkó Ferenc magánnyomozó, a BRFK életvédelmi osztályának egykori vezetője, akit Cs. családja kért fel az eltűnt férfi megtalálására. – Azt nem tudni, Németh miért végzett Cs. Lászlóval. Feltehetően pénz miatt, hiszen a gyilkosság óta használta a férfi bankkártyáját, és árulta a gépkocsiját is. Németh Magyarországon csalásokat követett el, az így szerzett 100-200 millióból Thaiföldön panziót nyitott. Úgy látszik, ennyi nem volt neki elég – magyarázta Chilkó.

Garamvölgyi László, az Országos ­Rend­őr-főkapitányság szóvivője a Borsnak elmondta: tegnap a Nemzeti Nyomozó Iroda a Cs. László sérelmére elkövetett emberölés ügyében nyomozást indított.

– Felvettük a kapcsolatot a thaiföldi hatóságokkal. Az R. Péter sérelmére elkövetett emberölés ügyében egyelőre nem nyomozunk. A gyanúsított ellen korábban kilenc körözést adtak ki különböző kapitányságok csalás, magánokirat-hamisítás, hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt. Egy ügyben jogerősen nyolc évre ítélték, mivel nem kezdte meg büntetése letöltését, ezért a bíróság is körözést adott ki ellene. Nemzetközi elfogatóparancsot egyelőre nem adtunk ki, ennek technikai okai vannak – magyarázta a szóvivő.

A thaiföldi rendőrség feltételezi, hogy Németh Gábor már elhagyta az országot, hiszen a gyilkosság és a holttest megtalálása között több nap telt el. Németh egy Móse David névre kiállított izraeli útlevéllel is rendelkezik.