Tinilánynak adta ki magát, hogy levetkőzzenek neki a férfiak

Egyszer 14, másszor 16 éves lánynak adta ki magát a neten egy fiatalember, hogy különféle szexcsetes-webkamerás oldalakon partizánkodjon.
Egyszer 14, másszor 16 éves lánynak adta ki magát a neten egy fiatalember, hogy különféle szexcsetes-webkamerás oldalakon partizánkodjon.

No, nem ő mutatta meg magát, mert akkor gyorsan lebukott volna: ő csak írásban kommunikált, úgy vett rá más férfiakat, hogy bekapcsolják a kamerájukat, és levetkőzzenek neki. Aztán zsarolni kezdte őket, hogy nyilvánosságra hozza a pucér, erotikus felvételeket közösségi oldalakon, ha nem fizetnek.

A tettes, a 25 esztendős Danial iráni származású, de a nyugat-németországi Dürenben él. Most az aacheni bíróság előtt kellett felelnie mindazért, amit a +18-as webes helyeken előre megfontolt szándékkal, anyagi haszonszerzés céljából elkövetett – hogy a hivatalos hatósági akták nyelvén fogalmazzunk. A vádirat szerint 2013 júniusa és 2014 októbere között foglalkozott szinte iparszerűen férfiak zsarolásával: összesen 17 esetről tudnak a nyomozók, ebből tízszer eredményesen is csinálta, hétszer nem jött be a dolog.

Az érettségizett és fodrász szakmát kitanult fiatalember nem is készpénzt követelt hiszékeny áldozataitól, hanem az Amazon webáruházban levásárolható virtuális utalványokat. Összesen 4600 euró (szűk másfél millió forint) értékben sikerült a tíz sikeres esetben bónhoz jutnia, a legkisebb zsákmánya 350 eurós volt, a legnagyobb 900. Ezeket egyébként egy külön erre a célra nyitott e-mail fiókba kellett elküldeniük a bepalizott férfiaknak – tudósít a Bild.

Danial semmit sem tagadott a bíróságon, és azt mondta, a pénzszűke miatt csinálta, kevés volt a szociális segély. Így egy év tíz hónap felfüggesztett börtönt kapott. A beismerő vallomásnak abból a szempontból is örülhettek az áldozatok, hogy így nem kellett megjelenniük a bíróságon szerte Németországból, hogy tanúvallomást tegyenek meg bizonyítékokat mutassanak be ebben a kínos ügyben.

A tettes őrizetbe vétele után néhány hónapot előzetesben ült, de a tárgyalásra már szabadlábon érkezett.