Tiniként látta először a szüleit az elrabolt csecsemő

Elrablója sajátjaként nevelte fel a kislányt, aki véletlenül tudta meg nevelőanyja szörnyű titkát.
Elrablója sajátjaként nevelte fel a kislányt, aki véletlenül tudta meg nevelőanyja szörnyű titkát.

Mekkora az esélye annak, hogy egy elrabolt kislány tiniként épp saját - soha nem látott - testvérével jár egy suliba? Egy dél-afrikai bűnügyben ugyanis épp ez történt.

Nem véletlenül mondják, hogy a legkülönlegesebb történeteket maga az élet írja: 1997-ben, három nappal a születése után rabolták el egy fokvárosi kórházból a kis Zephany Nurse-t. Szülei, Morne és Celeste éveken keresztül küzdöttek azzal, hogy feldolgozzák: kislányukat, akit meg sem ismerhettek, már soha nem látják.

Zephany édesanyja így emlékszik az elrablásra: „A pici sírt, és láttam egy bordó ruhás nőt, aki megkérdezte, hogy felveheti-e. Sok gyógyszert adtak, és elaludtam. A következő, amire emlékszem, hogy a nővér kérdi, merre van a gyermekem...”

© Fotó: YouTube

Zephany 17 évig élt biológiai szüleitől pár kilométernyire. Nem is sejtette, hogy mekkora bűntettet titkol a nő, akit anyjának hitt. A dologra csupán amiatt derült fény, mert a tini ugyanabba az iskolába járt, mint Nurse-ék kisebbik lánya, Cassidy. Sokaknak feltűnt, hogy a két lány meglepő hasonlóságot mutat egymással, ám csak azután kértek DNS-tesztet, hogy kiderült: Cassidy rejtélyes barátnőjének a születésnapja is megegyezik rég elrabolt lányukéval. A teszt végül igazolta gyanújukat.

Zephany nevelőanyját 2015 februárjában tartóztatták le. Az 51 éves asszonyt a héten találták bűnösnek emberrablás vádjában. Kiderült: a nőnek vetélése volt, ám saját babája halálát még férje elől is eltitkolta, a picit pedig - állítólag - egy vonatállomáson vette egy másik asszonytól. Arról, hogy a kislányt elrabolták, fogalma sem volt. Zavaros történetét, amivel ártatlanságát bizonyította volna, azonban a bíróság tündérmesének bélyegezte - szerintük ugyanis ő maga volt a felelős az újszülött elrablásáért. „Mindig is az anyja leszek” - nyilatkozta az elítélt asszony, akinek 10 évet kell majd a rácsok mögött töltenie tettéért.

© Fotó: YouTube

Az asszony férje - egy 52 éves műszerész - azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy bár nem csak a tinilányt, de őt magát is sokkolta a felfedezés, hogy egy idegent nevelt fel, a mai napig közel állnak egymáshoz. Azt, hogy Zephany milyen néven nőtt fel, nem hozták nyilvánosságra, mint ahogy elítélt nevelőanyja nevét sem - a tini személyiségi jogaira hivatkozva.