Aktuális

Teve fara törte totálkárosra a miskolci nő autóját

H. N. Zs.

Létrehozva: 2019.10.24.

Teve farába ütközött autójával egy asszony Miskolcon, a 3-as főúton. Szerencsére az ijedt sofőrnek és a nyolcszáz kilós állatnak sem történt baja, de a kocsi totálkáros lett.

Mint egy szafarin: ga­loppozó vadállatok lepték el a 3-as főutat Miskolcon, tevék, zebrák, pónilovak szaladgáltak késő este.

– Bevásárlásból tartottam ha­zafelé, Nyékládházára. Ahogy ráfordultam a gyorsforgalmi útra, gyorsítani kezdtem. De a sötétben egyszer csak két állatot láttam galoppozni az úton. Az ütközést már nem tudtam elkerülni. Csak egy nagy barna feneket láttam, és arra gondoltam, mi a jóisten ez?! – eleveníti fel a Borsnak az Opelt vezető, egyébként neve elhallgatását kérő hölgy. Mivel már besötétedett és az állat szőre sötét volt, a sofőrnek fogalma sem volt, miféle szerzet lehet.

Berobbant a szélvédő

Láttam, hogy nem őz, de hogy tevét ütöttem el, azt álmomban sem gondoltam. Csak egy nagy barna testet láttam. Amikor a szélvédő üvege berobbant, lejjebb csúszott, szegénykém, ott feküdt a földön még egy darabig. Mire kikászálódtam az autóból, már jött se­gítség, valaki értesítette a mentőket és a rendőrséget is – mondja a sofőr.

Mint kiderült, a hölgy a Richter Flórián Cirkusz megszökött állataival „futott össze”: hat teve, hat zebra és három póni tűnt el a társulattól. A főút mellé úgy kerültek, hogy a közelben felállított karámokból szaladtak ki.

– A cirkusztól is jöttek, keresték az állatokat. Ők világosítottak fel, hogy az állat egy teve volt. Egy nyolcszáz kilós állat, Nepál a neve.

– Nagyon sajnáltam az álla­tot, biztosan ő is rettenetesen megijedt. Az én lábam még jó ideig remegett. Annak örülök, hogy nem mentem gyorsabban. A rendőrség szerint 63 kilométerrel mentem. Másnap meglátogattam az elütött Nepált, amely már békésen legelészett a többiekkel, így megnyugodtam. Remélem, ő sem haragszik rám – teszi hozzá nevetve az asszony.

Rosszul zárt a fémkarám

A hölgy autója to­tálkáros lett, tréler vitte el. Mint elmondja, a cirkusz igazgatójával nagyon korrektül megbeszéltek mindent.

– Szerencsére a gépkocsi vezetőjének semmi baja nem esett, és a teve sem sérült meg. A hölgy nagyon megijedt és sajnálta az esetet, természetesen a cirkusz biztosítója rendezi a kárát – mondja a Borsnak Richter Flórián, a cirkusz igazgatója. De mégis hogyan szaladhattak ki az állatok?

– A legkorszerűbb fémkarámokat használjuk, melyeket speciális kapcsok fűznek össze. Két méter húsz centi magasak, vastag csövekkel vannak megerősítve, háromméterenként nagy kitámasztólábakkal. Tehát nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, mégis előfordulhat, hogy az állatok kijönnek a ka­rámból. Talán nem jól rakták össze, vagy valaki ki­nyitotta, persze ennek kiderítését a rendőrségre bízzuk – magyarázza Richter Flórián.

Nem hibáztatja a cirkuszt

Az állatok nagyjából egy csapatban maradtak, így nem volt nehéz összeterelni őket, ráadásul füttyszóra hallgatnak. A rendőrség mindenesetre átnézte a kerítést és tovább vizsgálja az esetet.Egyáltalán nem hibáztatom a cirkuszt, hisz ők elsőként az állatok biztonságáról gondoskodtak. Biztos valamelyik önkéntes ál­latvédő engedte ki őket – találgat a Borsnak a sofőr.

Nepált már megvizsgálta az állatorvos, szerencsére nem esett baja. Az állatok kedden, egy nappal a baleset után már porondon álltak, nem viselték meg őket az események. A cir­kusz igazgatója szerint ilyen esetek állatkerteknél, cirkuszoknál is előfordulhatnak, de ezekből tanulnak és próbálják elkerülni a hasonló helyzeteket. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160806_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország a front több pontján előretört, Ukrajna katonai toborzást indított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164010_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163977_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714126512
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164594_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Jó hír az autósoknak, már mai naptól él a változás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szívszorító: II. Erzsébet királynő megtagadta Harry herceg utolsó kívánságát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros