Testvére péniszét, haját, és más testrészeit is el kellett távolítani belőle

Egy meg nem nevezett 15 éves fiú erős gyomorfájdalmakra panaszkodott, ezért be is került a Sultan Abdul Halim kórházba, Malajziába - írja a Daily Mail. A fiatalt megvizsgálták, így derült ki, azonnal meg kell műteni, mert vélhetően egy hatalmas daganat van benne a gyomrában. Az ultrahangon azonban feltűnt az orvosoknak, hogy egy gerincoszlop is ott van, így már akkor világossá vált, biztosan nem rákos esettel állnak szemben. Amikor eltávolították, kiderült, hogy a parazita ikertestvére volt benne, amely rajta élősködött egészen mostanáig.

Az iker 1,6 kg-os volt, deformálódtak a végtagjai és a koponyája, de a haja és a pénisze teljesen kifejlődött. Önálló életre azonban képtelen volt, mert nem volt szája, köldökzsinór és méhlepény sem. Csak a vérellátásuk volt közös. A magzat 23.8 centiméter helyet foglalt el testvére gyomrából.

Az igen kockázatos műtét során maradéktalanul sikerült eltávolítani az ikret, akit aztán a család el is temetett, miután a fiú elhagyta a kórházat. A lap szerint az anya kérésének tettek eleget a gyászszertartással. A tini már felépült, és teljes életét él.

Nem ő az első

Az orvostudomány 200 ehhez hasonló esetről tud világszerte. A legtöbb ilyen esetben az egészséges iker testének része lesz a parazita, amely 80%-ban a gyomornál kapcsolódik rá a testvérére. Olyan is volt már, hogy a meg nem született parazita ikret a koponyából kellett eltávolítani.