Terrortámadás Indonéziában, több halott

Az első jelentések szerint összesen hat bomba robbant, ebből egyet öngyilkos merénylő idézett elő. A robbanások után lövöldözés tört ki, heten meghaltak.
Az első jelentések szerint összesen hat bomba robbant, ebből egyet öngyilkos merénylő idézett elő. A robbanások után lövöldözés tört ki, heten meghaltak.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, az első értesülések szerint legalább hét ember, köztük három rendőr életét vesztette. Lövéseket is lehetett hallani. Az Al Jazeera arról tudósított, hogy egy holland származású ENSZ alkalmazott is van a a halálos áldozatok között.

Az ENSZ jakartai irodája közelében volt nagy erejű robbanás, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint. Az egyik helyszínen, ahol a robbanás történt, az utcákon holttestek hevernek. A rendőrség figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak az épületekben, mert további robbanások is lehetségesek.


Sajtóértesülések szerint összesen legalább hat robbanószerkezet lépett működésbe. Rendőrségi források szerint minimum egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő. Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik a Sarinah bevásárlóközpont közelében történt. A helyi rendőrség szerint a lövöldözésben legalább 10-14 fegyveres támadó vett részt.

A merényletsorozatért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, az indonéz hírszerzés vezetője a Reutersnek azt mondta, hogy egyelőre nincs arra utaló jel, hogy az Iszlám Állam állna az akció mögött. Joko Widodo indonéz elnök terrorcselekménynek minősítette a csütörtöki jakartai eseményeket, és arra utasította az ország biztonsági erőit, hogy fogják el az elkövetőket.

Iqbal Kabid, a jakartai rendőrség szóvivője elmondta, hogy magyar idő szerint reggel 8 óra után nem sokkal a Starbucks épületét teljesen átvizsgálták és biztosították a pincétől a tetőig. Az akció során lelőttek 4 terroristát.


Az AP arról tudósít, hogy az eddig ismert 6-7 robbantáson túl a korábban megtámadott Starbucks közelében újabb robbanás történt, miközben 25 terrorellenes kommandós megrohamozta az épületet Jakartában. A helyszínen páncélozott harci járművek is vannak.

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a csütörtöki terrorista támadásnak az indonéz főváros központjában.