Terroristákról szóló dokumentumfilmben szerepelt a londoni merénylő

Hét ártatlan életet követelt az a szombati merénylet, amelyben dzsihadista terroristák egy furgonnal a tömegbe hajtottak, majd nem messze a brutális gázolás helyszínétől a járműből kiugorva késes mészárlásba kezdtek. A pengékkel felfegyverzett merénylőket a hatóságok lelőtték.

Hétfő este a három terroristából kettő személyazonosságát nyilvánosságra hozták: A 27 éves Khuram Shazad Butt pakisztáni születésű brit állampolgár volt, a 30 éves Rachid Redouane pedig marokkóinak és líbiainak vallotta magát - állt a Scotland Yard tájékoztatásában.

Mindketten a kelet-londoni Barking városrészben, ahol vasárnap reggel 12 embert tartóztattak le a hatóságok. Úgy tudni, a harmadik lelőtt fegyveres azonosítása folyamatban van.

Khuram Shazad Butt állítólag egy terroristákról szóló dokumentumfilmben is feltűnt - írja az ATV. A "Dzsihadisták a következő ajtónál" című Channel 4 dokuban Butt is látható - többedmagával - amint muszlimként a londoni Regent's Parkban imádkozik.

A Scotland Yard egyébként Buttot már korábbról ismerték, de semmi nem utalt rá, hogy terrortámadásra készülne. Rachid Redouane-t a hatóságok a merénylet előtt nem ismerték.