Terrorban tartotta családját a vallási fanatikus apa

Démonűzést hajtott végre családján egy vallási fanatikus férfi. Miklós elvakultságában halálosan megfenyegette a családját. Nem ültették le.
Démonűzést hajtott végre családján egy vallási fanatikus férfi. Miklós elvakultságában halálosan megfenyegette a családját. Nem ültették le.

Szinte csak a filmekben látni olyat, amely a csendes, Veszprém megyei településen történt. Egy vallási fanatikus családapa ugyanis évek alatt szinte őrületbe kergette a feleségét, Krisztinát és az asszony kiskorú fiát.

A pár 2009-ben házasodott össze, együtt nevelték az asszony 12 éves és a férfi két nagyobb gyerekét. A pár kapcsolata idôvel megromlott, mert a férj az eltelt évek alatt nagyon megváltozott.

Szinte középkori módszerekkel próbálta uralni a családját: vallási rituálékra kényszerítette őket, amikor elmaradoztak a szeánszokról, akkor démonűzést hajtott végre rajtuk. Megszabta nekik, milyen zenéket hallgathatnak, milyen könyveket olvashatnak, és mely műsorokat nézhetik a tévében, a mozitól végleg eltiltotta őket. A 12 éves kisfiú időközben olyannyira besokallt a kialakult helyzettől, hogy hallucinálni kezdett.

A pár között eközben végképp elmérgesedett a viszony. Egy nyári napon összevesztek, a kisfiú leköpte nevelôapját, aki bosszúból ököllel többször megütötte, majd padlóra került feleségére többször is rácsapta az ajtót, miközben ordítva gyalázta. Az anya és gyermeke elköltözött, de a férfi tovább zaklatta őket, sőt gyilkossággal fenyegette feleségét.

– Késsel leszúrlak és a kővágóörsi cigányokkal élve alá temettetlek titeket! Égni fogsz, szenvedni! Sírni és örökké bánni, amit tettél, köszönd magadnak, te féreg! – írta nejének és nevelt fiának. Az asszony feljelentette a férfit, aki először másfél, majd jogerôsen kétéves börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve. A tárgyaláson az apa értetlenkedett, kijelentette, hogy nem érzi sem rossz apának, sem zaklatónak magát. A brutális üzenetekre csupán annyit reagált: akkor tudta meg, hogy a feleségének új kapcsolata van, ezért volt rettentô dühös.