Teljesen elborult a Fradi játékosának agya

A ferencvárosi Michal Nalepa nehezen viselte csapata szenvedését, ezért többször nekiment a szombathelyi focistáknak a hét­végi bajnokin. Thomas Doll őrjöngött, s me­gint storckozott egyet a 2-0-s vereség után.
A ferencvárosi Michal Nalepa nehezen viselte csapata szenvedését, ezért többször nekiment a szombathelyi focistáknak a hét­végi bajnokin. Thomas Doll őrjöngött, s me­gint storckozott egyet a 2-0-s vereség után.

Sportszerűtlenül viselte a Haladástól elszenvedett vereséget a Fradi. Különösen Nalepa volt elemében, aki addig keménykedett, amíg sikerült kiállíttatnia magát. Már a 38. percben kialakult tömegjelenetnél elkezdte fitogtatni az erejét a lengyel védő: hátulról összerúgta a társa segítségére siető Gaál Bálint lábát.

– Amikor már Rózsa Dániel birtokában volt a labda, Marco Djuricin taszított rajta egyet, majd a kapusunk segítségére siető egyik csapattársam fellökte a csatárt. Ekkor szabadult el a pokol – elevenítette fel a történteket Gaál. – Én is békítő szándékkal érkeztem oda, amikor Nalepa megrúgott. Ott nálam is elszakadt a cérna, elküldtem őt melegebb éghajlatra, ám csak én kaptam sárga lapot, ő megúszta. Később a lengyel le akarta tépni Halmosi Petiről a mezt, majd elkapta a nyakát. Az egész meccsen nagyon idegesítően vi­selkedett – tette hozzá a csatár, akiről végül kiállították a Fradi-játékost, de piros lapot kapott a zöld-fehérek másik védője, Emir Dilavert is. A két focistán kívül a játékvezető felküldte a lelátóra az őrjöngő Thomas Dollt is, aki szerint egyetlen mozdulat sem súrolta a sportszerűtlenség határát.

A Fradi lengyel védôje, Nalepa ingerülten játszotta végig a Haladás elleni, idegenbeli bajnokit © Vágvölgyi Bálint

– Nem szeretnék a bírókkal foglalkozni, de az utóbbi időben mi sokkal több figyelmeztetést kapunk. Ám szó sincs arról, hogy ezért szenvedtünk vereséget – magyarázta az edző, aki megint odaszúrt egyet Bernd Storck szövetségi kapitánynak. – Lehet, hogy a válogatott meccs miatti háromhetes szünet nem tett jót. Talán ha egyszer majd négyhetes szünet lesz, ismét megtaláljuk a ritmusunkat.

A Haladás első góljának szerzője, Gaál Bálint szerint Nalepa játékon kívül belerúgott © Vágvölgyi Bálint