Tele volt fegyverrel a halasi ámokfutó háza

B. Jánosnál házkutatást tartottak és további lőszereket és fegyverhez hasonló tárgyakat találtak nála.
B. Jánosnál házkutatást tartottak és további lőszereket és fegyverhez hasonló tárgyakat találtak nála.

Alighanem vér folyik, ha az ügyészség gondnoka le nem teperi az épületben lövöldöző, kétszáznegyven lő­szerrel felszerelkezett B. Jánost Kiskunhalason. A hősiesen viselkedő férfinél nem volt fegyver, mégsem habozott, amikor élete kockáztatásával közbelépett.

A drámai részletekről dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke a hiros.hu-nak azt mondta: az ügyészség épületébe lépő férfi biztonsági őrnek szegezte gépfegyverét, és arra kényszerítette, hogy mutassa az utat a vezető ügyészhez. Közben azt mondta, hogy ki fogja nyírni, mindenkit ki fog nyírni, aki az épületben van. A gondnok utánuk ment, és ráugrott a támadóra, próbálta a fegyvert kicsavarni a kezéből. Ez azonban nem ment egyszerűen, hiszen a férfi lövöldözni kezdett. Percekig dulakodtak, közben az emeletről legurultak a földszintre. A katonaviselt gondnoknak nem csak le­tepernie sikerült a támadót, hanem a dulakodás közben ki is tudta rántani a gépfegyverből a tárat.

© Fotó: AFP/Europress

A Bors információi szerint a lövöldöző, B. János kiskunmajsai otthonában is házkutatást tartottak a rendőrök. Úgy tudjuk, további lőszereket és fegyverhez hasonló tárgyakat találtak, amelyeket jelenleg szakértő vizsgál.

B. Jánossal szemben emberölés előkészülete, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, va­lamint kényszerítés bűntette gyanújával folyik eljárás. Dr. Magyar György ügyvéd szerint a cselekmény hivatalos személy ellen irányult, és ez súlyosbító körülményként esik latba.

– Amennyiben nem volt beszámítható állapotban, ak­kor nem büntethető – tette hozzá az ügyvéd.