Aktuális

Tatabányai kettős gyilkosság: hajléktalanokat vert agyon a 15 éves kamasz

Bors

Létrehozva: 2017.05.02.

<p>Dermesztő reggelre ébredt Tatabánya vasárnap: két holttestet találtak két óra leforgása alatt, egymástól nem messze, a belvárosban. Az egyik áldozat arca felismerhetetlen volt. A másikat szintén megverték és megszurkálták.</p>

Forrás: police.hu

Vérfagyasztó kettős gyilkosságot követett el Tatabányán egy 15 éves kamasz vasárnap. A fiú nevét személyiségi jogai miatt nem írhatjuk le. Ezért cikkünkben Gergőként említjük. A tinédzser különös ke­gyetlenséggel halálra vert két helyi hajléktalant, egymástól alig egy kilométerre.

A fiatalkorú sorozatgyilkos Tatabánya belvárosában, egy lakótelep egyik tízemeletes házának 35 négyzetméteres, egyszobás lakásában élt albérletben, négyórás műszakokat vállaló édesanyjával, óvodáskorú testvérével és két nagytestű kutyájukkal. A szomszédok udvarias, tisztelettudó fiúnak ismerték.

Nehéz gyerekkora volt a fiatal tettesnek

– Az egész emeletet elárasztó rendőrökre lettem figyelmes tegnap, amikor vittem le a szemetet. Amikor megláttam a maszkos helyszínelőket, már tudtam, hogy Gergőről lehet szó. Szinte egész nap itt voltak. A srác egyébként mindig előre köszönt, többször megkérdezte, hogy vagyok, de néha rá kellett szólnom, amikor a barátaival randalíroztak a házban. Nehéz gyerekkora volt, az anyja mindig agresszívan üvöltött vele mindenért, sosem törődött vele igazán – mondta a Borsnak a családot több mint három éve ismerő szomszéd. A fiatal anyát többször érte kritika a kutyák miatt, azok ugyanis gyakran összepiszkították a lépcsőházat.

A problémás családból származó Gergő egy közeli általános iskolába járt, ahol többször megbukott, néhány hónapja pedig végleg el is tanácsolták.

– Érdekes személyiség, sokszor keveredett balhés helyzetekbe. Néha furcsán viselkedett, de senki nem gondolta, hogy ilyesmibe keveredik – mondta kollégánknak a fiú egyik iskola­társa.

Felkerestük Gergő anyját is. A nő csengetésünkre ajtót nyitott, de cigarettával a szájában csak annyit mondott:

– Nem nyilatkozom.

Két méter magasra fröccsent a vér

A fiú első áldozata a 42 éves B. Tamás, Tányér volt, akit hajnalban, a Győri úton, egy régi buszmegállóban találtak vérbefagyva. A három éve utcára került férfi korábban pincérként dolgozott a vasútállomás restijében, három hónapja pedig egy zöldségesnek segédkezett a piacon.

– Az anyja a városban lakott, de a folyamatos piálása miatt nem fogadta be. A közelben élő barátnőjéhez pedig azért nem tudott menni, mert az másokkal lakott együtt egy albérletben – mondta a Borsnak a gyilkosság helyszínének közvetlen közelében Mészáros István, aki mindkét áldozattal közeli, baráti kapcsolatot ápolt.

A véres cipőnyomok és a rendőrök által berajzolt vérfoltok magassága még a tragédia másnapján is jól mutatta a kegyetlen gyilkosság megrendítő körülményeit. A holttestre 5.30-kor találtak rá. 

Megszurkálta és elvágta a torkát

Az általános iskolás fiú második áldozata az ukrán származású F. Béla, Vladimir volt, akit az első helyszíntől mindössze egy kilométerre, a Reguly Antal téren találtak meg, 8.45-kor. Az 56 éves, nyugdíjas bányász hajléktalan a piacon dolgozott kisegítőként.

– Már két éve mondom neki, hogy vegyen ki egy albérletet, a 160 ezres nyugdíjából könnyedén megtehette volna, de inkább az alkoholt választotta, amitől rendkívül agresszívan viselkedett – teszi hozzá megtörve István, aki azt is elárulta, hogy a rendőrök szerint még a barátja torkát is átvágták, mielőtt rátaláltak, információi szerint hárman voltak az elkövetők.

A rendőrök Gergőt vasárnap 14.55-kor a lakcímén fogták el, a 15 éves fiatal a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett az emberölésekről. Egyelőre nem tisztázott, voltak-e társai.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714009513
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714009513
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714009513
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében